Shutterstock / Studio Speld

May belooft bak met wormen te eten in ruil voor steun

“Zien jullie deze bak met wormen?”, zegt de Engelse minister-president May, terwijl ze in het parlement een witte bak omhoog houdt. “Als jullie mijn deal steunen, dan zal ik dit helemaal leegeten. Tot het laatste wurmpie.”

Er stijgt geroezemoes op in de zaal. Eerder beloofde de minister-president al af te treden als men haar brexit-deal zou steunen. Het is een grote wens van veel parlementsleden, maar een minister-president die in het Lagerhuis een bak met wormen opeet is voor veel parlementsleden een welhaast onweerstaanbaar vooruitzicht.

De minister-president hengelt een worm uit de krioelende menigte en houdt het dier boven haar wijd opengesperde mond, alsof ze een haring gaat happen. “Stemmen jullie voor mijn deal, dan slobber ik, hop, zo deze regenworm naar binnen”, zegt May. “Zo ver ben ik bereid te gaan voor dit land.”

Sommige parlementsleden laten zich overtuigen. “Ik ben dan wel tegen alles wat May voorstelt, maar voor een minister-president die haar mond volstopt met een hand vol wormen, laat ik graag mijn principes varen”, zegt een parlementslid uit Kent.

Andere leden zijn terughoudender. “Hoe staat het in tweeën bijten van de glibberige beesten in verhouding tot de ondeelbaarheid van het Verenigd Koninkrijk?”, wil parlementslid Donaldson van de Noord-Ierse DUP weten. Ook Jeremy Corbyn van Labour is niet overtuigd: “Als ze echt mijn stem wil hebben zal ze met iets smerigers over de boeg moeten komen dan het oppeuzelen van een emmer ongewervelde, glibberige slierten.”

Mays aanbod wordt afgewezen met 279 stemmen voor en 362 stemmen tegen. May heeft nog tien dagen om met iets beters te komen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ga voor jou biologisch-vegetarische wormen kweken op gewasvriendelijke wijze, dus zonder vergif en af en toe aaien over de plaats waar ik verwacht dat de voorkant zit.