Studio Speld

Debat: mag R. Kelly foto’s van de dochter van Gwyneth Paltrow plaatsen?

Het is een discussie die momenteel in alle hevigheid plaatsvindt: mag je als beroemdheid die verdacht wordt van seksueel misbruik van minderjarigen foto’s online zetten van de kinderen van andere beroemdheden? De dochter van Gwyneth Paltrow wees zanger R. Kelly publiekelijk terecht.

“R. Kelly, we hebben het hierover gehad”, schreef Paltrows dochter Apple onder een foto van haar die de omstreden R&B-ster op Instagram had geplaatst. “Je gezicht is niet eens zichtbaar”, reageerde Kelly. Maar dat kon niet voorkomen dat veel mensen het onfatsoenlijk vonden dat Apple hem in het openbaar een reprimande gaf.

Toch krijgt de dochter van Paltrow ook steun. “Sommige kinderen vinden het later misschien prima dat hun foto’s zijn gedeeld door vermoedelijke zedendelinquenten uit de entertainmentwereld”, stelt pedagoog Helene Drost. “Maar op jonge leeftijd kunnen ze de gevolgen nog niet inschatten. Dan is het aan jou als beroemdheid die wordt verdacht van meisjes opsluiten in je sekskelder, om in te schatten waar de grens ligt.”

Drost vindt het goed dat er nu een debat is ontketend over hoeveel je als beroemdheid, die wordt verdacht van het plassen over minderjarigen, mag delen op sociale media. “Tot nu toe had niemand het hierover.”

Volg De Pin op Instagram, Facebook en Twitter


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *