RockerStocker/Shutterstock

Gekleurde Nederlanders beseffen nu pas hoe zwaar veel mensen het hebben

De verkiezingsuitslagen zijn veel Nederlanders van buitenlandse komaf rauw op hun dak gevallen. Het is ze nu voor het eerst heel duidelijk geworden hoe zwaar veel Nederlanders het al lange tijd hebben.

Sarah Ngom (28) uit Alphen aan de Rijn, communicatiemanager, voelt zich terneergeslagen. “Ik moet het even verwerken. Al die mensen die zich niet herkennen in het straatbeeld, omdat de mensen die je hier ziet lopen overwegend… Ehh… Nou ja, echt heel zwaar voor ze. Dat gun je niemand. Ik hoop dat ze zich in de toekomst wel thuis voelen in dit land. Fijn dat er nu een leider is waar die mensen zich mee kunnen identificeren.”

Ook Reza Afshari (21), student privaatrecht, van wie de ouders naar Nederland gevlucht zijn vanwege hun religie, is aangedaan. “Zo erg dat er eigenlijk nooit echt rekening is gehouden met al die mensen. Daar sta je gewoon niet bij stil als je het zelf niet hebt meegemaakt. Gelukkig wordt hun stem nu wel eindelijk gehoord. Ik ben blij in zo een samenleving te wonen. Als je het zo bekijkt stemt de uitslag me dan ook wel vrolijk.”

Ook Sarah put hoop uit de uitslag: “Hopelijk kan iedereen nu volwaardig meedoen. Nederlanders van Nederlandse afkomst zijn ten slotte ook Nederlanders.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gelukkig beseffen de niet-witte kiezers nu ook dat naakt op een piano liggen de belangrijke tijdspassering is van witte Nederlanders.
Mijn afgevaardigden gaan nu in de provinciehuizen de plaatsing van piano’s en ontkleedruimtes stimuleren.

Reageer
gravatar

Zal ik, nu ik aan het bewind ben, die ruif maar afschaffen, zodat jij ook niks meer kunt ontvangen als de nood aan de man is?
Persoonlijk ben ik voor het afschaffen voor iedereen die niet een beetje Latijn verstaat.

gravatar

Tja in het Westen worden mensen vanaf hun 4e jaar gehersenspoeld om hun hele volwassen leven ‘succevol’ loonslaaf te zijn. Dit vraagt bijna alle vrije tijd en maximale inzet. Kom je van buitenaf dan snap je dat ook niet, en terecht.

Reageer
gravatar

Ja, ook in Nederland hebben wij een grote groep incels, witte boze mannen die zichzelf heel belangrijk vinden, maar door vrouwen en de maatschappij niet zo worden gezien.
Het is goed dat de nieuwe Nederlander inziet dat 12% van de Nederlanders zichzelf kansloos heeft gemaakt.
Alleen zo valt er met elkaar te leven.

Reageer
gravatar

Opmerkelijk dat Thiery, net als Geert, enig indonesisch bloed heeft. Zou hun negatieve benadering van vreemdelingen te maken hebben met een onverwerkte afkeer van hun niet-europese deelpersoonlijkheid ?

gravatar

“De bekeerling is de strengst gelovige”. Latente angsten over het ‘anders’ zijn of worden gevonden, worden met deze preventieve benadering geconsolideerd. Onze hond gedroeg zich ook altijd overdreven als een blanke man van middelbare leeftijd. Hij kon goed zuchten..