Studio Speld / Shutterstock / Flickr

#Stemfie: Jongeren delen selfies met kamer waar ergens stempas moet liggen

De stemfies van dit jaar hebben een leuke nieuwe twist. Jongeren delen foto’s van zichzelf in hun kamer, waar ze de hele dag op zoek zijn naar hun stempas.

Door middel van deze stemfie roepen jongeren elkaar op om vandaag óók gefrustreerd alles overhoop te halen. “Ga vandaag eens op zoek naar die envelop die je weken geleden tussen een stapel folders ergens op tafel hebt gegooid. Het is je democratische plicht”, zegt @Yoemisha16 bij haar stemfie.

NOS-verslaggever Xander van der Wulp is enthousiast over de nieuwe stemfie-variant. “Het lijkt een beetje op Waar Is Waldo, dat spel waarbij je dat mannetje met het rode mutsje moet vinden. Maar dan is dat mannetje een envelop en is het echt nergens te bekennen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Twist staat weer helemaal in de belangstelling, dankzij die “leuke nieuwe twist” (de Stemselfie-twist, red.)

Het laat zich raden dat Catharina Lodders (de Nederlandse Juffrouw Wereld in 1962, red.) en haar echtgenoot (Chubby Checker, de Koning van de Twist in de vroege jaren zestig, red.) vreselijk opgetogen zullen zijn.

gravatar

Jullie hebben er kennelijk niks begrepen van het moderne Nederlands, beter gezegd het Stoonkoolenglies, dat thans zelfs op Dutch Highschools en Universities wordt onderwezen. Het gebruik van algemeen Nederlands is er daar zelfs verboden. Zelfs colleges van het impopulaire vak Nederlandse Taal- en Letterkunde worden geheel in Stoonkoolinglies gegeven.

gravatar

Enkele voorbeelden van het gebruik van “twist” in het Stoonkoolinglies:

zijn draai niet kunnen vinden – lost his twist
wervelwind – twister
draaimolen – twist mill
draaikont – twist kont
draaistel: twist stel
machinedraaier – enjin twister
draaiende motor – twisting enjin
draaikolk – twist kolk
ergens een draai aan geven – gif sumsing ‘n twist
draaideurcrimineel – twist door krimnenel
ruzie – twist
ruzie maken – twisten

gravatar

Ik vind het prima dat jongeren niet stemmen. Het electoraat van de PVV van meneer Wilders zijn hoofdzakelijk vijftig plusser. Dus dat zit wel goed.

Het houdt ongewenste linkse partijen uit de politiek. 😉 🙂

Corrie.