NOS/YT

Draaiboek werkt: Nederland reageert met voorbarige oordelen, politieke verdeeldheid en blinde paniek

Voorbereiding op mogelijk terreur werpt vruchten af

De jarenlange dreiging van terreur heeft ervoor gezorgd dat Nederland goed is voorbereid op mogelijk terreur. Door de zorgvuldige voorbereiding van de afgelopen jaren is er gepast gereageerd met voorbarige oordelen, politieke verdeeldheid en blinde paniek.

Minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus kijkt met tevredenheid naar hoe er volgens het draaiboek is gereageerd in alle lagen van de samenleving. “De minister-president heeft alvast gesproken over een daad van terreur en een aanval op beschaving, voordat het motief van de dader bekend was. En de tragische gebeurtenis is door velen aangegrepen om zo snel mogelijk te oordelen op halve geruchten, de gebeurtenis acuut te politiseren en uit te vergroten.”

Het is geruststellend dat we ook onder grote druk de kalmte kunnen bewaren om rationeel en volgens plan de situatie volledig te laten escaleren.

Grapperhaus is zichtbaar opgelucht na het handelen van de instanties. “Je ziet dat partijen het incident gebruiken voor politiek gewin of je hele redactie stilleggen de dag voor de verkiezingen. Dat kun je aan de tekentafel bedenken, maar op zo’n dag als gisteren gaat alles razendsnel. Het is geruststellend dat we ook onder grote druk de kalmte kunnen bewaren om rationeel en volgens plan de situatie volledig te laten escaleren.”

[vagekennis alt=1]]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het gaat om het GEVOEL, daarom moeten in het hele land de vlaggen halfstok!
Ook gaat het maar om één criminele Turk die zijn ex doodschoot, en bovendien zo’n klootzak dat hij dat ook deed met 2 omstanders.
Ook al werd er nodeloze paniek gezaaid met loze geruchten en overmaats wapengekletter.

Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden.
(Dit zinnetje lees ik op uit een boekje.)

Reageer
gravatar

Ja, Nederland maakt nog steeds van een crime passionnel gelijk een terroristische aanslag. Zelfs dreigen dat het gehele democratische stelsel kan worden stil gelegd door gelijk de verkiezingen desnoods af te blazen, zeker geterroriseerd door de verkiezingsuitslagen van de afgelopen jaren maar dat is dan ook het enige dat voor “iedereen” geldt these days.

Reageer
gravatar

Hoewel de aanslagpleger zijn slachtoffer niet kende, was het inderdaad toch een crime passionnel. Deze soort relatie hebben ze met iedere Nederlandse vrouw. Immers daar draait de liefde om bij haar die alles (hen) op dat vlak naar zich toe trekt.

gravatar

uhh,
Hoe wil je het anders noemen dan ‘terreur’ als iemand in een tram gaat schieten zodat er 3 mensen dood en 5 gewond zijn?
Dat gaat toch een beetje de crime passionel voorbij niet?
Gaat die ‘grappenmaker’ ook nog een strijdkreet roepen. En het gebeurt na een grote aanslag elders op de wereld.

met de haren erbij gesleepte ironie dit.

Reageer
gravatar

Het wordt steeds tegenstrijdiger.
– 4 of 1 dader?
– Wel of niet meerdere schietpartijen?
– Wel of niet ‘ala gehaktbar’?
– Wel of niet briefje in auto?
– 2 arrestanten vrij, of toch maar niet?
– Wel of niet ex gedood, of schoonfamilie, of alleen zomaar mensen?

Eén les inderdaad: Nederland kon niet omgaan met deze situatie.

Ben benieuwd bij wie deze ‘trotse Turkenzoon’ gevonden is, waren dat die ‘broers’?

gravatar

Wat een heerlijkheid weer voor iedereen die in de nieuwsindustrie zijn of haar geld verdient. Zeg nu nog eens dat deze mensen het niet verdienen! Van muggen olifanten maken omdat de goegemeente geen idee heeft van de groottes van muggen en olifanten. Terwijl het nu juist om het idee gaat!

Reageer
gravatar

Voor dit incident heeft onze terrorisme bestrijder op eisen gezag opgeschaald naar “dreiging niveau 5”. Dus inderdaad, gekker moet het niet worden. Of we moeten dreiging niveau 6, misschien ook meteen maar 7 in het leven roepen?. Uiteraard met bijpassende bevoegdheden, geweldsinstructie en opschorting van het civielrecht. Mocht dan later blijken dat het gewoon een doorgedraaide gek was – geeft niets – bij deze zijn de geesten gerijpt!

gravatar

In Utrecht zullen ze nu net als in Amsterdam ook wel van die trams met zwarte ramen nemen, om de algemene tragedie te herdenken.

Reageer
gravatar

Zeg Plientje, wat maak je me nou??

Ik heb je netjes toch geleerd dat ons soort maar in één branche werkzaam kan zijn, namelijk de seksindustrie!

Sinds wanneer ben je dat vergeten?

Mvg,
je oompie.

gravatar

Dat was in Nieuw-Zeeland en Canada ook, lekker ver, lekker rustig. En wat men nog niet kent is nog geen probleem.
Maarja, als de deur openstaat komen er mensen binnenlopen. Met of zonder kloppen. En is er wel selektie?
En met het resultaat is niet iedereen blij.

De reaktie kan wel te ver gaan ja.