Shutterstock - The Hope

Provinciale Statenverkiezingen: welke provincie gaat het winnen?

Het belooft een spannende race te worden bij de Provinciale Statenverkiezingen: welke van onze elf provincies wordt de uiteindelijke winnaar? Een analyse van de grootste kanshebbers.

Te beginnen bij de provincies die het in ieder geval niet worden. Zeeland. Dit uitgestrekte zeeklei-oord is als altijd vrij kansloos. En Groningen, tja. Laten we gauw doorgaan naar de sub-subtoppers.

Limburg is historisch gezien een sterke kandidaat, maar wordt geplaagd door alweer decennia doorsudderende corruptieschandalen en het accent. Zuid-Holland heeft van origine een gunstige ligging en daarmee een sterke economie, maar doordat procentueel gezien veel vloggers en CDA’ers hier vandaan komen, worden ze het hoogstwaarschijnlijk niet.

Utrecht gooit hoge ogen wat betreft leefbaarheid en ligging, maar ze hebben ook te kampen met lijn 12 naar de Uithof en Henk Westbroek. Jammer. Friesland moet het echt hebben van de knappe, lange mensen genaamd Doutzen, en Overijssel is een mooie buffer naar Duitsland.
Drie provincies liggen vooralsnog nek aan nek. De grote kanshebbers zijn Brabant, Noord-Holland en Drenthe, waarvan Drenthe afvalt omdat het Drenthe is. Blijven over: Noord-Holland en Brabant. De lijnen zijn bij dezen geopend. Succes aan deze twee kandidaten!

UPDATE: Oei! We zijn in onze analyse één provincie vergeten! Sorry Gelderland! Nou ja, waar jullie staan in de pikorde is hiermee ook in een klap duidelijk he, haha


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Valt onder “Brabant” zowel Noord- als Vlaams- als Waals- als Klein-Brabant? Het wordt hoog tijd dat daar weer eens verkiezingen worden gehouden.

Reageer
gravatar

Stem op een partij die de afgelopen jaren heeft gereageerd! Die vind het dus grappig om criminele buitenlanders in Nederland te houden/knuffelen zodat ze wild om zich heen kunnen schieten. Anders hadden ze dat gewoon opgelost.

Reageer
gravatar

Degene die afgelopen periode het meest zijn zakken heeft gevuld bij het waterschap en in de finale het verste kan plassen, die mag toch de winnende provincie kiezen???

Reageer
gravatar

Noord-Brabant telt de meeste drugsproducenten, terwijl de meeste drugsconsumenten in Nood-Holland (nou ja, Amsterdam eigenlijk) wonen. De één kan niet zonder de ander, dus misschien toch maar beide ex aequo op 1.

Reageer
gravatar

Het probleem met Zuid-Holland is dat de plaats Den Haag er deel van uitmaakt. Die plaats staat bekend om de ongeloofwaardige, stugge lieden die rechtmatig in het zogenaamde Binnenhof gelegen aan het Buitenhof onbegrijpelijke vergaderingen beleggen, en natuurlijk van even gevaarlijke brandstapels.

Reageer
gravatar

Zo te zien hebben die doorgestoken dijken van Urk de hele provincie Flevoland van de kaart geveegd. Uiteraard geen probleem, maar dan moet nog wel even het kaartje worden aangepast…

Reageer