Amani A / Shutterstock

Dubbel gevoel: brexitdeal goed voor economie, maar het is ook leuk om Groot-Brittannië kapot te zien gaan

Groot-Brittannië en Europa hebben nu misschien toch een brexitdeal gesloten. Het zorgt voor een dubbel gevoel bij veel Nederlanders: een deal is fijn voor de economie, maar het is ook zeer bevredigend om Groot-Brittannië helemaal kapot te zien gaan.

“Ik zou m’n baan kunnen verliezen bij een no-deal”, vertelt Giedo van Wees, importeur van levensmiddelen. “Dat is vervelend. Maar het idee dat ze aan de overkant straks door hun eigen toedoen het bnp van Angola hebben, is ook wel weer heel grappig. Het is me om het even of ze de deal aannemen of niet.”

Dinand Mijerink werkt in een bedrijf met veel expats en geeft toe al langere tijd te fantaseren over een no-deal-scenario. “Ik heb hier op werk een Britse collega en ik had al helemaal bedacht hoe ik een soort loopgraaf om haar bureau ging leggen. Gewoon, voor de grap. En dan elke keer als ze naar de wc moet zeggen dat ze door de douane moet en haar dan haar tas leeg laten maken. Haha. Maar ja, mijn vriend komt ook uit Groot-Brittannië. Dus als die terug moet zou ik dat wel vervelend vinden. Kort gezegd: elk scenario heeft zo z’n voor- en nadelen.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is een beetje dat ouderwets gezellige “ter-land, ter-zee en in de lucht” gevoel met die Brexit. Staat daar zo’n extravagant uitgedost stel aan de start, vastgeklampt aan een totààl inadequaat vehikel; één en al joligheid. “en daar gaan ze lieve mensen, zouden ze de overkant halen? Oooh, dag ziet er wiebelig uit! Oooeehh! Ohohoh, ja, nee, ja dit kàn bijna niet goed gaan!” ..ja en dan lachen als ze in het water vallen hé, daar bleef je voor thuis!.

Reageer
gravatar

Brexit is misschien een ernstige zaak, maar niet meer dan een symptoom.
Zo veel mensen hebben alleen al een achtergrond van seksueel misbruik dat als de politie zich ermee bezighoudt ze nergens anders meer aan toekomt.
De media heeft al weinig anders om het lijf.
Ze zijn Nederland een stap voor.

Reageer
gravatar

Waarom kunnen de Britten die toch alle weefs roelen, niet gewoonweg Europa bezetten en dat werelddeel tot kolonie maken? Dan kunnen ze de hele EU opheffen; probleem opgelost.

Reageer
gravatar

Brexit of niet, ik heb hoe dan ook gesolliciteerd op de baan van Queen Elisabeth, die binnenkort vrij zal komen. Dat nageslacht van haar is zelfs dommer dan ik, zoals alle Engelsen. Dat wil wel wat zeggen.
Het is de hoogste positie die ik kan bereiken binnen onze Europese dynastie. Ik wel ook wel eens hogerop.

Een verre voorvader van mij is het ook gelukt, dus waarom ik zou het mij niet lukken.

Reageer
gravatar

Ik denk dat de Britten beter af zijn buiten de Europese unie. De machts- en uitbreidingsdrang van de EU is niet in het belang van de burger of EU Naties. Het enige wat ze nu ff missen is een afzet markt.

Reageer
gravatar

Reagerend op de opmerking over die loopgraaf. Negen op de tien Britten hebben seks gehad op kantoor. En dertien procent op het toilet.