DWDD / YT

De Van Nieuwkerk-norm: premier mag maximaal 1/3e verdienen van talkshowhost

Den Haag heeft een nieuwe wet opgesteld om topsalarissen aan banden te leggen. Voortaan mag een minister-president nog maar 1/3e verdienen van een presentator van een talkshow: de zogenoemde Van Nieuwkerk-norm.

“We lazen in De Telegraaf dat Rutte bijna twee ton verdient”, vertelt minister van Media Arie Slob. “Dat is bijna de helft van het salaris van Van Nieuwkerk. Bespottelijk. Een programma presenteren op het snijvlak van nieuws, informatie en amusement is echt wel even wat moeilijker dan het land besturen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De industrie betaalt mee aan het klimaataxioma tot de provinciale verkiezingen van 2019, daarna draait de dommer burger er weer voor op.

Reageer
gravatar

Het bericht is leuk en aardig, maar ik kan mij er niet mee verenigen. Politici, ook de premier, zouden niet meer mogen verdienen dan het modale inkomen. Dat is van groot belang om mee te kunnen leven of voelen met de bevolking. Nu is dat exorbitant meer.

Toelichting:
Een gezin met één kind heeft dit jaar een modaal bruto-inkomen van 35.000 euro. Voor de premier, die geen gezin heeft te onderhouden (of stiekem wel?), was dat vorig jaar € 159.489 inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Ik, Màxima en mijn oudste dochter vergunt het volk door mijn hoge positie uiteraard wat meer.

Reageer
gravatar

De Speld is voor het brede Nederlandse publiek hét voorbeeld van goede taalverzorging, maar het gaat helaas nogal vaak grondig mis. Een voorbeeld:

talkshow
talk – Poeder van gemalen speksteen voor de verzorging van billetjes van zuigelingen.
show – Voorstelling; show is afkomstig van het Nederlands schouw (denk aan schouwburg en vlootschouw).

Ergo:
– Letterlijke betekenis: voorstelling van speksteenpoeder
– Bedoeld wordt: praatprogramma, overwegend verkwisting van zendtijd.

Reageer
gravatar

Wij willen ook wat meer inkomsten. Het is niet makkelijk om tegen de heersende klimaatopvattingen in te gaan. Om onze unieke boodschap uit te dragen tussen het geschreeuw van al die groene monsters hebben we wel wat geld nodig natuurlijk. Noem het maar de ijsbeernorm of zo, als de tonnen maar overgemaakt worden.

Reageer
gravatar

Ik vind dt er AFTREK moet plaatsvinden bij tafelheren als Marc-Marie Huijbregts en Tim Hofman.

Overigens is het mijn gewoonte om bij de hooggeëerde tafelheren en dames het geluid weg te drukken, of zo mogelijk door te spoelen.

Reageer