Karl_Sonnenberg / Shutterstock

Schaap niet goed voorbereid op terugkeer wolf

Het schaap lijkt totaal niet voorbereid op de terugkeer van de wolf. Het dier had 200 jaar de tijd om zich te wapenen, maar het ziet er naar uit dat het al die tijd heeft stilgezeten. Als gevolg daarvan wordt het schaap zonder enige weerstand opgejaagd en doodgebeten.

“De terugkeer van de wolf is lang van tevoren aangekondigd”, verzucht Hielke Toornstra van Staatsbosbeheer. “De kranten reppen er al jaren over. Kijk: ik snap dat schapen niet meteen in 1800 bezig zijn gegaan om hun overlevingsstrategie aan te passen, je wilt eerst een paar jaartjes genieten van je rust, maar rond het jaar 2000 hadden toch de alarmbellen moeten afgaan. Van: jongens, hij komt weer terug. We moeten aan de slag.”

Dat is niet gebeurd, volgens Toornstra. “We hebben eigenlijk geen enkele verandering waargenomen in het gedrag van schapen. Het zijn nog steeds makke beestjes die alleen maar bezig zijn met de korte termijn, zoals voldoende gras eten en de kudde niet kwijtraken. Maar met alles voor je uit blijven schuiven kom je er niet. Dan krijg je nu de deksel op de neus. Zonde.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je zou die schapen willen uitleggen dat je aan wolven-toerisme misschien wel een vollere ruif kunt overhouden dan aan dat geblaat; is ook lekker buiten. Maarja, vastgeroest-conservatief, tot op de malse botjes he..

Reageer
gravatar

wolf moet afgeschoten worden in ned.reden veel te klein en we hebben al zo weing ruimte voor recreatie als er wat gebeurt met kinderen dan hebben we een probleem

Reageer
gravatar

Als wolf herken ik me totaal niet in het beeld waarin wij als schaapverslindende beesten worden weggezet. Ik vind dit stigmatiserend en kwetsend. Dergelijke vooroordelen hinderen mij ook bij het vinden van een stageplaats onder de schapen. Dit is vooral een probleem van de maatschappij die mij telkens aanspreekt op mijn uiterlijk als wolf terwijl ik ook gewoon beest ben net als het schaap.

Reageer
gravatar

Die Speld toch ! Met “schapen” bedoelen jullie natuurlijk ons als patiënten en met “wolven” de medische industrie. Geheel volgens de amerikaanse opvatting dat niet de consument, maar het geld van de consument belangrijk is en de consument, mits onnozel genoeg, niets of zelfs nadelen daarvoor accepteert.

gravatar

Waar er twee vechten hebben er twee schuld. Het zou de schapen sieren als er bij hun sprake was van enige zelfreflectie. Schapen hebben jarenlang een negatief beeld gehad over de wolf. Het wordt tijd om de schapen daarop aan te spreken.

gravatar

@speld.nl willen jullie niet alle wolven over één kam scheren? Er zijn genoeg goede wolven bij. En willen jullie hier in het vervolg niet meer over berichten. Want zulk nieuws speelt bepaalde politieke partijen in de kaart.

Reageer
gravatar

Gewoon kerncentrales bouwen en als het dan misgaat en de schaapjes zijn de klos dan is de reden dat de schaapjes zich onvoldoende hadden voorbereid.

Reageer
gravatar

Schaapjes maak je niet ongerust. De overheid gaat cameras in het gebied ophangen om de gangen van de wolf na te gaan. En schaapjes, als jullie allemaal jullie privacy opgeven en al jullie data met de overheid delen, dan kan de overheid na het volgende opgegeten schaap zeggen: “Deze wolf hadden wij in beeld.” Dus schaapjes, het kost jullie wel wat privacy maar je krijgt er dan ook veel voor terug!

gravatar

Net zoals Nederlanders, te wijten aan linkse gekkies, niet zijn voorbereid op de Turkse terreurorganisatie 🐺Grijze Wolven🐺 zijn schapen niet voorbereid op de gewone wolf.

Misschien kan meneer Wilders van de PVV ze helpen. Hij is onze hoop. Hij weet wel hoe je ze moet aanpakken. 😉

Corrie.

Reageer