Maria Savenko/Shutterstock

Bedrijf houdt oefening voor als de koffie op is

‘Je moet op het ergste voorbereid zijn’

Het is elf uur in de ochtend als het alarm afgaat bij multimediabedrijf Lansink & Co. Beheerst klappen de werknemers hun laptop dicht. Ze weten dat het niet echt om een noodsituatie gaat: Het bedrijf houdt een koffie-is-op-oefening.

“Je wilt op het ergste voorbereid zijn”, vertelt algemeen directeur en mede-oprichter Edwin Co. “We oefenen daarom elke maand met de mogelijkheid dat de koffie op is. Altijd op een ander tijdstip. Je gaat er niet vanuit: maar er kan elk moment van de dag ineens geen koffie zijn.”

De werknemers weten inmiddels precies wat ze moeten doen. Licht geamuseerd volgen ze de pijlen die leiden naar het dichtstbijzijnde tankstation waar de koffie altijd bruin staat. Een marketingmedewerker krijgt een berisping van Co omdat ze haar pinpas is vergeten. “Je kunt hier niet meer contant betalen hè! Als je dit vergeet in een echte noodsituatie ben je zwaar de sigaar.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hier op het bedrijf hangen in elke gang rode thermosflessen van 15L koffie aan de muur voor noodsituaties. Ik ging er van uit dat dat in elk bedrijf verplicht was.

Reageer
gravatar

Nee Rusteloos, die thermosflessen zijn leeg. Het is niets anders dan reclame voor de koffie van Douwe Egberts en de modieuze koffiekannen van Contigo.