Kruit/shutterstock.com

Iconische kledingnaaier Davit (12) overleden

Jonge Indiër naaide voor alle grote merken

De modewereld heeft opnieuw een zware klap te verduren gekregen. Vandaag werd bekend dat de iconische kledingnaaier Davit is overleden. De 12-jarige Indiër naaide voor alle grote merken: van Chanel tot Chloé, van Dior tot Versace.

Davit werd al op jonge leeftijd ontdekt. Hij was pas 4 toen hij werd opgepikt in een sloppenwijk van Mumbai. Davit groeide op in het atelier. Stikken zat hem in het bloed, dat overigens regelmatig over de naaitafel vloeide. Hij was een echte workaholic. Werkdagen van 16 uur waren voor de jonge naaier geen uitzondering.

Zijn omgeving zal Davit altijd blijven herinneren om zijn opvallende kledingstijl. Davit was heel stijlvast. Het leek wel alsof hij werkelijk maar één t-shirt had.

Davit kwam om het leven omdat hij met zijn hoofd in slaap viel op de naaitafel. Modellen van over de hele wereld hebben hun medeleven betuigd aan de nabestaanden van Karl Lagerfeld.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jaaaarenlang gaan er elke maand wel mensen dood in naaiatteliers van Nike en Gucci, maar nee hoor, omdat Davit toevallig goed kon stikken besteedt de Speld weer alle aandacht aan één jochie.

Reageer
gravatar

Modellen over de hele wereld betuigen hun medeleven aan de nabestaande van Karl Lagerfeld 🧐 volgens mij een type foutje! En die jongen is dus gewoon overwerkt dood gegaan, door een paar klote centen die hij verdiende! En wat ze over zijn rug verdiend hebben. Ze moeten hun allemaal dood schamen!

Reageer
gravatar

Rip, Davit.

Maar, dankzij het Neoliberalisme, zal de volgende Davit snel gevonden worden. Iedere dag worden kinderen op straat geschopt, dankzij het niet naleven van sociale wetgeving door overheden. Soms -helaas niet vaak genoeg- zijn er helemaal geen sociale wetten!

Maar onder deze vele zogenaamde kanslozen, zijn er genoeg groeibriljanten, als Davit, te vinden! En het Neoliberalisme onderscheidt niet op geslacht; dus Davita’s van deze wereld, grijp ook je kans!

En als die maatschappij-ontwrichtende gedrocht van een dividendbelasting nou eens wordt afgeschaft, krijgen we nog meer groeibriljanten op deze wereld!

Reageer
gravatar

Ha Marc,
Da’s denk ik wel de eerste keer dat jij het woord ‘neoliberalisme’ in de mond neemt. Da’s toch meer een woord voor Jeroen, Lodewijk en dinges, uh…, oh ja Diederik. Overigens doet het woord me altijd denken aan dat dorpje bij Düsseldorp, in Duitsland: Neanderthal.

gravatar

Nu, we kunnen het gewenste antwoord wel geven hoor. Iedere linkse gekkie draagt immers een zelfgebreide vettige schapentrui en geitenwollen sokken in populierehouten klompen.

gravatar

Ooggetuigenverslag

Het bedroefde gezin Amon waarvan Davit de oudste van tien kinderen was, gaat prat op hun onaanraakbaarheid en stijlvastheid. Om beurten dragen zij het enige T-hemdje dat zij rijk zijn.

Ze kunnen echter het loon van 70 roepie (ietsje meer dan één euro) dat Davit Amon per week verdiende, niet missen. Daarom hebben ze dat T-hemdje moeten verkopen.

Reageer