Shutterstock / Tinnakorn jorruang - DedMityay

Shutterstock / Tinnakorn jorruang - DedMityay

Hilco (8) is een echt ‘tradchild’: ‘Ik werk 16 uur per dag in een staalfabriek’

Veel van zijn leeftijdsgenootjes zijn bezig met school en vriendjes, maar daar moet de 8-jarige Hilco Spritzenberg uit Waddinxveen niets van hebben. Hij gelooft heilig in traditionele rolverdelingen en is een echt ‘tradchild’. ‘‘Ik werk 16 uur per dag in een staalfabriek.’’

‘‘Kinderen van nu zijn totaal gebrainwasht door de woke-ideologie. Ze hebben zogenaamd recht op zelfontplooiing en scholing,’’ schampert Hilco terwijl hij met zijn blote handjes een stalen pijp in een oven duwt. ‘‘Weet je waar ze recht op hebben? Een schop onder hun hol.’’

Hij spuugt een straal pruimtabak uit. ‘‘Kijk maar eens naar de biologie. Kinderen zijn niet voor niets lenig, energiek en makkelijk te disciplineren. We zijn gewoon gemaakt om urenlang zware arbeid te leveren in onmenselijke omstandigheden.’’

Toch gunt Hilco zichzelf af en toe ook wat ontspanning. ‘‘Ik word uitbetaald in roggebrood, maar doordat ik niet iedere dag eet kan ik soms een sneetje doorverkopen. Als ik een beetje doorzet kan ik over zes jaar een houten tol kopen, dus daar kijk ik ontzettend naar uit.’’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *