Shutterstock.com / BGSmith

Tegenvallende dinosaurus opgegraven

Nieuwe soort wordt 'Saaiosaurus' genoemd

Wetenschappers in Noord-Ierland hebben een skelet gevonden van een tegenvallende dinosaurus. Het gaat om een nieuwe soort, maar het skelet is niet bijzonder indrukwekkend.

“Het is niet een skelet dat het beeld van dinosaurussen voorgoed verandert”, vertelt archeologe Kelly Wickham. “Geen absurd groot schedel, geen stekels op de rug, geen enorme toeter op z’n kop waarmee hij soortgenoten op kilometers afstand met een soort trompetgeluid kan bereiken. Het is gewoon een dinosaurus zoals je die eigenlijk al heel veel kent.”

De nieuwe soort heeft van de ontdekker de naam ‘Saaiosaurus’ meegekregen, en zal waarschijnlijk niet te bewonderen zijn in een museum. Wickham: “We zijn halverwege gestopt met graven, toen hadden we het wel zo’n beetje gezien. Het ontdekken van een nieuwe soort is mooi, maar we hadden ook best zonder de Saaiosaurus gekund.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Enkele kanttekeningen:
– Kelly Wickham is geen archeoloog, maar een paleontoloog.
– Een Ierse paleontoloog zou het beest nooit ‘Saaiosaurus’ hebben genoemd. Meer voor de hand ligt ‘dullosaursus’.

Reageer
gravatar

Hebben Noord-Ierse paleontologen nu de Brexit nadert niets beters te doen dan zich onledig te houden met een saai skelet?
Ik denk aan flink hamsteren in de Ierse Republiek en daarna een hoge grensmuur bouwen.

gravatar

Archeoloog/paleontoloog. Men zou eerder denken dat Wickham een doodgewone gerontoloog zou zijn; ze is duidelijk zichtbaar bezig met fysiotherapie van de grootvader van Theresa May. Het enige verbazende is dat grote bot tussen de achterbenen van Granddad May; is dat een majeure heup-dysplasie of een pernicieuze ochtenderectie van de oude heer?