Studio Speld / Shutterstock

Bezorger Deliveroo verhuurt bak op rug als woonruimte

De 23-jarige Deliveroo-bezorger Steven Honing heeft een nieuwe manier gevonden om wat extra geld te verdienen. Hij verhuurt de bak op zijn rug als woonruimte.

Momenteel wonen twee studenten in de bak. Volgens Steven is het een prima deal. “Ze betalen per persoon maar 450 euro per maand en mogen zich inschrijven bij de gemeente. Waar in Amsterdam vind je zo’n grote woning voor zo weinig geld?”

Student Aardwetenschappen Jordy van Veen woont nu drie maanden in de bak van Steven. Hij is enthousiast: “Het is ruimer dan de meeste studentenkamers, het is goed geïsoleerd, en je woont het gros van de tijd binnen de ring. Het enige nadeel is dat je soms de woning deelt met een pizza Hawaii.”

Steven snapt niet dat niet meer bezorgers de bak op hun rug verhuren. “Het grootste deel van de tijd staat de bak toch leeg. Je loopt het risico dat er krakers in komen wonen, met wie je niet contractueel kunt regelen dat ze de maaltijden niet opeten. Bovendien is het een kwestie van je verantwoordelijkheid nemen: studenten horen thuis in een fatsoenlijke woning, en niet in een tent of op Uilenstede.”

Nog op zoek naar woning? Je kunt via een app zien waar nog Deliveroo-bakken vrij staan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Onzin, je kunt met blote ogen zien dat zelfs één kamerbewoner in de rugzak sl*cht is voor Stevens rug. Een oplossing kan zijn om studentenzitjes te kopen voor aan het stuur en op de bagagedrager. ‘s Nachts kunnen de twee studenten in de Deliveroo-rugzak slapen. Maar dat is in feite niet nodig, want ze zijn gewend om in collegebanken in te dutten.

Reageer
gravatar

Net als zijn baas Wilders of Dijkhoff denkt onze stalker Coalitie: Als je onzin maar vaak genoeg herhaalt, wordt het op den duur wel geloofd.