Youtube: VideosChronic

Rode Kruis: ‘Je krijgt meer mee van een gruwelijk ongeluk als je je telefoon weglegt’

'Waarom zou je het via zo’n klein schermpje beleven?'

Stel je voor: er gebeurt voor je ogen een gruwelijk ongeluk. Een auto schuift door gladheid van de weg, vliegt in brand en iemand schreeuwt om hulp. Grote kans dat er in die situatie veel mensen zijn die meteen hun telefoon pakken om de situatie te filmen. Zonde, vindt het Rode Kruis.

“Soms zou ik die telefoon uit hun handen willen slaan en zeggen: het gebeurt recht voor je ogen!”, zegt Rode Kruis-woordvoerder Robby van Sliedrecht. “Waarom zou je het via zo’n klein schermpje beleven? Zo krijg je er toch haast niets van mee!”

Daarnaast blokkeren de telefoontjes vaak het zicht voor hulpverleners die gewoon vooraan willen staan. “Bij de kleinste botsing gaan er meteen twintig telefoontjes de lucht in. Dan is voor die hulpverleners de lol er alweer vanaf.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Upskirting (het met je iPhone snel naar boven fotograferen onder de rok van een meisje) is nu in Engeland in ieder geval strafbaar gesteld, met een mogelijke gevangenisstraf van twee jaar, dankzij de vastberaden campagne van Gina Martin die hiervan het slachtoffer werd.

gravatar

Daarom is LGB (lesbisch, gay, biseksueel) dankzij onze voorlichtingscampagne met 50.000 zielen tot een recordhoogte gestegen tot 2 procent, van 1,5 het jaar daarvoor, en in de leeftijd van 16 tot 24 tot rond 4,2 procent.