A Periam Photography / Shutterstock.com

Reizen naar Derde Wereld wordt stuk goedkoper

‘Je vliegt al voor 20 euro naar Londen’

Vanaf april wordt reizen naar de Derde Wereld een stuk goedkoper. Al voor 20 euro heb je een retourticket naar Londen.

De 24-jarige Hanne heeft meteen een ticket geboekt. Ze wil gaan helpen in een weeshuis. “Ik neem kleurpotloden mee, ballonnen en Engelse voorleesboekjes”, vertelt ze. “Die kinderen hebben het moeilijk. Ik wil dat ze even hun zorgen kunnen vergeten.”

De 22-jarige Mats vliegt naar het ontwikkelingsgebied Manchester. Hij gaat een put graven. “Schoon drinkwater is vanaf april het allerbelangrijkste voor die mensen. Maar ik wil de mensen ook dingen bijbrengen over hygiëne. Tanden poetsen, wassen, dat soort dingen. Het is al heel wat als ze de basis weten. En oja: ik wil met wat roodharige peuters op de foto voor Instagram.”

Hanne: “Wij hebben het allemaal zo goed hier, daar staan we nauwelijks bij stil. Het lijkt me prachtig om te zien dat ze daar al blij zijn met hele eenvoudige dingen. Zo’n kind een keertje zien lachen, daar doe je het allemaal voor.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De korting lijkt wel andersom, vele komen hier geluk zoeken, maar als de uitkering binnen is dan is er toch geen geld om een ticket terug te kopen. Blijkbaar zijn de uitkeringen te laag. Ook een kinderpardon kan helpen om veel uit de sociale ruif te harken. Dan kan er langer gespaard worden voor ‘n ticket terug.

Reageer
gravatar

Wie naar Verdeelde Koninkrijk wil, kan dat beter even uitstellen tot volgend jaar. Duizend British Pound is dan circa een Euro waard.

Pietje Puk is in zijn vrije tijd geen Engelandvaarder. Red.

Reageer
gravatar

Allemaal hierheen halen en kinderpardon geven!

Oja, hun ouders komen natuurlijk mee.
Maak vast woningen vrij!
En laat huisartsen, vertalers en advocaten maar vast klaar gaan staan!

Deugmensen sta klaar om te bidden, of nouja een kaarsje aan te steken!

#WeGaanZeHalen!

Reageer
gravatar

Ik denk dat door een algemeen kinderpardon niet zozeer meer huisartsen, vertalers en advocaten nodig zijn, maar meer onderwijzers, waarvan er in ons land toch al te weinig zijn.

gravatar

Zeker! En als dan blijkt dat die arme drommels het nog niet snappen, bijvoorbeeld doordat ze regeringen kiezen die tegen onze belangen ingaan, mogen we best een beetje streng zijn. Een coupje steunen met wat Westerse bommetjes hier en daar valt bij alle reeds aanwezige ellende relatief mee natuurlijk. We helpen graag!

gravatar

Nou, het is wel duidelijk dat de auteur van dit artikel, Jop Eikelboom, een linkse kerkganger is. Wat is dit voor een acopolistisch verhaal? Waar slaat het op? Brexit is een goede zaak. Het is terecht dat de Britten het heft in eigen handen nemen. De EU is er alleen maar om grote multinationals te bedienen.

Nu Nederland nog, gelukkig hebben we meneer Wilders van de PVV als leidsman.

Corrie.

Reageer
gravatar

Lieve Corrie,

Jij begrijpt mij, daarom mag je een keertje met mij wippen in een rechtse speeltuin.

Door het gerotzooi van de EU ziet het er naar uit dat ik straks de macht krijg in dit land. Dan verhoog ik de duinen en de zeedijken met prikkeldraad op de top. Muren van ten minste acht meter hoog ga ik bouwen tussen Nederland en de naastliggende landen. De kosten verhaal ik op die landen en Engeland. Ik sluit alle havens en vliegvelden. Niemand komt er nog in en wie geen blond haar heeft gaat eruit.

Ik ben al de beste politicus aller tijden en ik word de beste dictator ooit.