Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

EU: ‘Instabiel Verenigd Koninkrijk komt niet in aanmerking voor lidmaatschap’

Annulering van brexit niet aan de orde

Nu haar deal is weggestemd, zegt de Britse premier Theresa May dat de brexit mogelijk helemaal niet doorgaat. Volgens de Europese Unie is daar echter geen sprake van: het Verenigd Koninkrijk komt op dit moment helemaal niet in aanmerking voor het lidmaatschap van de EU.

“Wij verwachten van potentiële lidstaten een zekere mate van stabiliteit”, zegt EU-president Donald Tusk. “Een stevige democratie, waarin instituties als het parlement goed functioneren. Dat is in het Verenigd Koninkrijk nu niet aan de orde.”

De EU weigert te marchanderen met de toetredingsvoorwaarden. Tusk: “Het gaat om een land met 66 miljoen inwoners. Europa kan het helemaal niet aan als die mensen de chaos in hun land ontvluchten en vrij door de Unie kunnen reizen.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Veel Afrikaanse plus Zuid-Amerikaanse landen en bijvoorbeeld Turkije hebben héle stabiele staatshoofden, in de zin dat ze speknekken hebben, niet weg te krijgen zijn, en er een hele stabiel geldstroom hun richting op nahouden die vervolgens het buitenland uitgaat.

gravatar

Wat een goede woorden van meneer Tusk!

Hadden ze dat maar EERDER gedaan, met landen als Roemenië, Bulgarije, Griekenland!

En hoe gaat dat verder met potentiële verdere RAMPEN als Turkije, Albanië, Servië, Oekraïne, …?!
Ik houd mijn hart vast.

Reageer
gravatar

Bijna driekwart van de landen in de wereld is in kaart gebracht door het VK, inclusief een groot deel van Europa. Maar nu mogen ze aanzitten onder de tafel.

Reageer
gravatar

Ik bedoel de landen geografisch zoals ze zijn ontstaan. Of wou u die na Hitler samen met de Amerikanen en de EU nog eens over gaan doen zoals in de Oekraïne, Oost-Europa en het Midden-Oosten (Isis)? Nederlanders hebben wel papieren kaarten gemaakt, dat klopt.