shutterstock / morrowlight

Een jaar later: voormalig Bitcoin-miljonair Jonas (14) leeft weer van zijn zakgeld

In het najaar van 2017 was de Delftse vwo-leerling Jonas nog Bitcoin-miljonair. Maar na de koersval van de cryptovaluta moest hij weer van voren af aan beginnen. Noodgedwongen leeft hij weer van het zakgeld dat hij van zijn ouders krijgt.

We ontmoeten de nu 14-jarige Jonas in zijn kinderkamer. Treurig veegt hij foto’s schoon van betere tijden. “Kijk daar. De Bitcoin was bijna 20.000 dollar waard.” Geld deed er niet toe: “Soms trok ik wel vijf Ralph Lauren-polo’s over elkaar aan. De sky was in die tijd de limit!” Maar de arrogante glimlach op de foto’s van die tijd is allang van zijn gezicht verdwenen.

Jonas had zijn opkomst als cryptomiljonair te danken aan hard werk, zoals hij zelf uitlegt: “Het was geen geluk, ik was een financieel genie. Ik heb een half weekend lang niets anders gedaan dan me verdiepen op Reddit. Als ik bedenk hoeveel belangrijke diagrammen met pijlen ik wel niet heb doorgespit… Groen en rood, alle kanten op!”

Tijdens de crash probeerde Jonas wanhopig zijn kapitaal opnieuw te investeren. “Ik verkocht alle bitcoins en investeerde in andere valuta’s waarvan de voorgeschotelde mogelijkheden me op het eerste gezicht veelbelovend leken.” Het was een verschrikkelijke fout, want zijn investeringen in Bitcoin Cash, Dogecoin, Ripple en CarinthianHypoCash bleken in een mum van tijd waardeloos.

Jonas is teleurgesteld, maar ziet ook een lichtpuntje. “Natuurlijk ben ik alles kwijt. Maar uit het besef dat schimmige bedenkers van coins en tokens nu in Singapore of Los Angeles in grote Lamborghini’s rijden, dankzij het geld van miljoenen gewone tieners als ik, put ik op een of andere manier troost.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via WhatsappDit artikel verscheen eerder op Die Tagespresse


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *