Shutterstock / rzoze19

Shutterstock / rzoze19

Ongeschikt als betaalmiddel, energieslurpend en extreem volatiel: is dit de tijd om in Bitcoin te stappen?

De spectaculaire ondergang van cryptobeurs FTX heeft wederom aangetoond dat cryptomunten ongeschikt zijn als betaalmiddel, enorm veel energie slurpen en extreem volatiel zijn: is dit hét moment om in te stappen?

Nu er miljarden zijn verdampt en het vertrouwen in crypto sterk is afgenomen is het de vraag of dit het moment is om ‘de dip’ te kopen. Het ontbreken van onderliggende activa en een monetaire autoriteit die de waarde stabiliseert zorgen voor grote onzekerheid over de waarde, maar daar liggen ook kansen! Crypto draait enkel om schaarste en het speculeren op de koers, een extreem volatiel spiegelparadijs van vertrouwen. Zeker nu blijkt dat de investeringfondsen van Bitcoin eenvoudig konden zwendelen door gebrek aan regulering is het een ideaal moment om te besluiten of je instapt.

In tijden van een energiecrisis is het misschien wel extra aantrekkelijk om in te stappen in een energieslurpende valuta. Bitcoin verbruikt immers 7 keer zoveel elektriciteit als Google en is verantwoordelijk voor ongeveer 0,5% van het wereldwijde energieverbruik. Ook als je risicovolle investering verdampt heb je daar wel een waardevolle bijdrage aan kunnen leveren.

Mocht je willen instappen, is dé plek om dat nu te doen natuurlijk crypto-beurs Binance. Oprichter en CEO CZ is heel anders dan Sam Bankman-Fried, want hij is nog niet door de mand gevallen en oogt als een baken van stabiliteit. Het bedrijf bestaat nog dus dat wekt zeker vertrouwen op. En bedenk ook: veel criminelen gebruiken bitcoin als betaalmiddel, dus waarom jij niet?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoogste tijd om over stappen op de HOY-coin. Deze ctyptomunt is door de directie van HOY-worst in het leven geroepen en is zeer stabiel. Vorige maand was de HOY-coin 0,0003 eurocent waard en dat is ie nog steeds.
De HOY-coin is gebaseerd op het blockchain (red: bloktsjeen) principe en energieduurzaam. De afvalproducten van HOY-worsten leveren energie op gelijk aan 2,5 miljoen voetbalvelden aan zonnecollectoren. De HOY-coin is dus circulair en inclusief. Als ik crypto jongere was en ook rijk wilde worden met nietsdoen zou ik het wel weten. Alles op de HOY-coin!!

Reageer