Youtube.com / AlArabiya العربية

Mohammed bin Salman blikt terug op 2018

Mohammed Bin Salman is tien minuten te laat. Haast lijkt hij echter niet te hebben. Nonchalant maakt hij een berichtje af, zonder de serveerster aan te kijken bestelt hij een latte. Net als de irritatie bij ons toeslaat, legt hij zijn telefoon weg en schenkt hij ons een gulle lach. “Kroonprinszaken”, zegt hij met een verontschuldigend gebaar. Zijn charme maakt het onmogelijk om boos te blijven.

Mohammed, hoe zou jij het afgelopen jaar omschrijven?
Als kafkaësk. Toen ik de macht greep in het Saoedische koningshuis had ik niet kunnen bedenken in wat voor bizarre situaties ik terecht zou komen. De oorlog in Jemen, de moord op Khashoggi. Je maakt als leider van een schurkenstaat echt de gekste dingen mee. Maar dat maakt het ook wel weer leuk. Het is in ieder geval nooit saai, haha.

Wat heb je geleerd van 2018?
Dat de diplomatieke onschendbaarheid in gevaar is. Het is voor diplomaten essentieel om binnen ambassades en consulaten in volledige vrijheid te kunnen handelen in het belang van hun staat. Tegenwoordig is dat echter geen vanzelfsprekendheid meer. Ik maak me daar oprecht zorgen over.

Wat was jouw hoogtepunt van 2018?
De winst van Israël bij het Eurovisie Songfestival. Heerlijk nummer, goede act, alles klopte.

Wat is jouw wens voor 2019?
De ondergang van Iran en Turkije, maar dat zegt waarschijnlijk iedereen. Ehm, wereldvrede?

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De buren klaagden ‘Die botzaag geeft zo’n naar geluid!’

‘Muziek opzetten, wij hebben zelf ook oortelefoontjes in.’ antwoordde het consulaat.
‘Maar wij zullen onze isolatie verbeteren, de volgende keer.’

Reageer
gravatar

Mau is een heil toffe peâh. Zau gèl as een beâh. Binnenkogt weâh met Max ff een biegtje bè hem doen. Bauvendien Max nuike met een haufddoek op daah gaat mèn klène jongeheâh heilemaal van op stok. En as we klaah gekaume zèn nog effe lekkâh een afterrepagty met Mau een paah koppe afhakke en een zautje de zei in flikkere vanùit de heilicoptâh, Jammâh, dat schaunpa dit nie meâh meimaak!

Reageer
gravatar

De betrokkenheid van de kroonprins is niet onomstotelijk vastgesteld! Alleen een rechter mag dit vaststellen. Daarom …

Eh, wacht even … wat zeg je? Dit berichtje gaat over moslims?!

Eh … bah! Wat een smerig zwijn! Nederland moet alle banden verbreken met dit land; Moslims zijn onbetrouwbaar en hebben totaal geen respect voor de democratische rechtstaat!

Reageer