testing / shutterstock

Afrikaanse artiesten nemen benefietlied op voor Groot-Brittannië

‘Do they know they’re not an empire anymore?’

Veertien Afrikaanse supersterren hebben de koppen bij elkaar gestoken en een benefietlied gemaakt voor Groot-Brittanië. De artiesten willen geld inzamelen voor als het eiland te maken krijgt met een harde brexit

Het lied heet Do they know they’re not an empire anymore? en is geschreven door de Zimbabwaanse zanger Oliver Mtukudzi. “Ik wilde iets doen voor de mensen die het minder hebben dan wij”, vertelt hij. “Wij zitten hier knus bij elkaar, maar op andere plekken slaan ze elkaar de hersenen in omdat iemand een andere mening heeft over een douane-unie. Daar mogen we als Afrika onze ogen niet voor sluiten. Zeker niet met kerst.”

Mtukudzi zet voor ons het benefietnummer op. We know woohoo, but do they know they’re not an empire anymore? schalt het al snel door de boksen. Het wordt gezongen door de grootste artiesten uit voormalige Britse koloniën: Tunde King uit Nigeria, Stella Mwangi uit Kenia, Bebe Cool uit Oeganda en Die Antwoord uit Zuid-Afrika. Aan het eind van het nummer zit een rap, uitgevoerd door het jonge Sudanese raptalent Kwame Mpufu.

Inmiddels staat het nummer overal in Afrika op 1 in de hitlijsten. Er is 27 miljoen euro opgehaald. “Een mooi bedrag al”, vindt Mtukudzi. “Maar nog lang niet genoeg.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja eindelijk de spelt op een spelfout kunnen betrappen, het moet boxen zijn, niet boksen. Of het zijn hele agressieve Afrikaanse artiesten, dat kan natuurlijk ook.

Reageer
gravatar

Niet meer een wereldmacht? Hahaha, die achterlijke zwartjes blijven moeite houden met het begrijpen van de wereldpolitiek …

Mochten er problemen ontstaan door een harde Brexit -ONMOGELIJK, want GB heeft geen E of U-, dan is het een koud kunstje voor het leger om alle oude kolonieën weer te heroveren. En om de Britse rijkdom van de 19e eeuw weer te herstellen dankzij die kolonieën.

En als die achterlijke apen denken dat zij beschermd worden … Door wie? De VS en Trump helpen graag bij een wapenorder van minimaal 100 miljard!

Dit is het Britse antwoord op jouw liedje:

“One way or another, I am gonna get your resources …” (Debbie Harry; na het betalen van royalties aan Amerikanen, krijg je ook Amerikaanse steun!)

Reageer