Shutterstock / John And Penny

Oorlog Noord-Ierland hervat om grenskwestie op te lossen

Brexiteers blij: harde grens toch mogelijk

Om een einde te maken aan de brexit-impasse hebben katholieken en protestanten in Noord-Ierland de wapens weer ter hand genomen. Door de hervatting van de oorlog is het vredesakkoord van tafel en kan er een harde grens worden getrokken tussen Ierland en Noord-Ierland.

De Britse premier Theresa May reageert dankbaar op het geweld: “De vrede in Noord-Ierland stond een deal in de weg die voor zowel de EU als de brexiteers aanvaardbaar was. Het vergt moed van de Noord-Ieren om over hun eigen schaduw heen te stappen en in het algemeen belang te denken. Nu er weer gevochten wordt, kunnen we eindelijk verder.”

Parlementslid en toonaangevend brexiteer Jacob Rees-Mogg toont zich eveneens opgetogen: “Nu de Noord-Ieren elkaar weer doodmaken, hoeven we in Engeland niet meer aan de Europese regels te voldoen. Eindelijk zullen we bevrijd zijn van de Brusselse tirannie.”

EU-president Donald Tusk noemt de oplossing logisch: “De Britten kiezen ervoor de vrede en welvaart van de Europese Unie te verlaten. Daarin zijn ze nu in ieder geval consequent.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *