Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock

Brexiteers: ‘May moet luisteren naar aanzienlijke minderheid’

Democratie betekent meer dan de helft plus één

Theresa May mag de vertrouwensstemming dan gewonnen hebben, een aanzienlijke minderheid stemde voor de andere optie. Veel brexiteers vinden nu dat ze die groep mensen niet zomaar kan negeren.

“Als het verschil zo klein is, moet je luisteren naar de andere groep. Om dan voluit te kiezen voor ‘winner takes all’, is arrogant. Democratie betekent meer dan de helft plus één”, stelt parlementariër en May-criticus Jacob Rees-Mogg.

“De stem van de minderheid moet ook gehoord worden”, vindt ook oud-minister Boris Johnson. “Zeker als het om zo’n ingrijpende beslissing voor de toekomst van het land gaat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beetje flauw. Klopt ook niet helemaal. Het VK doet wel zijn best een soort Noorwegen of Zwitserland deal te vinden. Dus remainers krijgen echt werk iets, als de EU wil meewerken.

Reageer
gravatar

Die Britten gaan hier nog veel plezier aan beleven. Wij blijven achter met een failiet zuid europa, dictatoriale staten in het oostblok die allen maar geld vangen en voor de rest doen waar ze zin in hebben. Die debielen in de EU top willen de EU maar uitbreiden kost wat kost. Pure pikkemeterij. Zelfs die failliete Grieken wilde ze niet laten gaan. Die EU is een dure hobby aan het worden.

Reageer
gravatar

In Brussel ziet men achterover leunend dat hele Brexit als sneeuw voor de zon verdwijnen. Een harde Brexit komt er niet vanwege de open grens met Ierland, May’s deal krijgt nooit een meerderheid, óók vanwege de grens met Ierland en de bemoeienis met de Europese douane-unie en een snel groeiend deel der natie wil het niet.

Zoals zo vaak pruttelt men in het Lagerhuis tegen dat Eurogelul en net zoals zo vaak trekt men daar uiteindelijk de keutel weer in. Kortom, mevrouw May mag binnenkort van een welverdiende vakantie gaan genieten.

Reageer