Song_about_summer / Shutterstock.com

Waarom hebben terroristen toch zo’n hekel aan kerst?

Een poging het mysterie te ontrafelen

Na de aanslag in Straatsburg begint het er verdacht veel op te lijken dat terroristen iets tegen kerst hebben. Maar waarom eigenlijk? Wij doen een poging om het mysterie te ontrafelen en onderzoeken drie mogelijke oorzaken.

Gezelligheid
Kerst en gezelligheid worden vaak in één adem genoemd. Is dat misschien de reden dat terroristen zo´n hekel hebben aan kerst? 9/11, Bataclan en de aanslag in Manchester maakten al eerder pijnlijk duidelijk dat veel terroristen weinig op hebben met gezelligheid. Wellicht dat we de feestdagen iets minder gezellig kunnen maken zodat ook terroristen zich gehoord en begrepen kunnen voelen?

Rendieren
Volgens de overlevering wordt de slee van de kerstman voortgetrokken door acht rendieren. Zou het kunnen dat terroristen ons iets duidelijk willen maken over rendieren? Laten we wel wezen: rendieren zijn eigenlijk gewoon een budget-uitvoering van de eland. Om over de kariboe nog maar te zwijgen. Wij sluiten niet uit dat terroristen dood en verderf zaaien op kerstmarkten uit opgekropte frustratie over rendieren. Neem het ze maar eens kwalijk.

Die kerstreclame van de Plus
In de kerstreclame van de Plus stopt een mevrouw rollade in de oven terwijl ze aanwijzingen krijgt van haar overleden moeder. Je denkt eerst: help, een rolladespook, maar dat blijkt iets genuanceerder te liggen. De dode moeder is geen geest, maar een herinnering. Dat brengt een hoop ontroering met zich mee, maar ook een beetje honger, want die rollade ziet er verdomd lekker uit. Veel terroristen weten zich geen raad met hun emoties. Wij achten het niet onmogelijk dat ze daarom het vuur openen op onschuldige burgers. We zouden er verstandig aan doen om voortaan rond kerst alleen reclames uit te zenden die geen emoties oproepen, zoals een gezin dat samen zwijgend macaroni zit te eten en dan verschijnt er een tekst in beeld met: “Lekkere macaroni voor maar 2 euro.” Dat zou een hoop doden schelen. Of zou er toch iets anders achter schuilen?

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is, voor dit kabinet, mosterd na de maaltijd, maar is het niet multicultureel raadzaam een Islam-vriendelijker beleid te introduceren? Zoals vermelding van “Allahu Akbar” in De Dikke Van Dale als ‘het woord van het jaar’? Deze strijdkreet werkt sterk decimerend op autochtone bezoekers van Kerstmarkten, maar -meer algemeen- ook op omwonenden van in stilte geactiveerde Islamitische Medelanders. Is het geen idee, om als af- en aanhankelijkheidsbetuiging aan Mohammed bin Salman en zijn trouwe discipelen Shell, Exxon en Gulf alle dappere verspreiders van het enig ware geloof bij voorbaat de status van Martelaar toe te kennen? Dat scheelt een hoop dode ongelovigen en aanschaf van dure AK-47’s voor deze zeloten. Een win-win situatie. Maar ja; dit kabinet moet vooral ook aan onze handelsbelangen ‘in de regio’denken. Een Catch-22.

Reageer
gravatar

Misverstand: Terroristen (tegenwoordig óók: ‘verwarde mannen’) hebben in het geheel géén hekel aan Kerstmis. De weken rond Kerst scoort men gemiddeld juist hogere aantallen slachtoffers dan in overige maanden. Vooral door Kerstmarkten en grote nieuwjaarsvieringen (zoals in Keulen) scoort de gemiddelde terrorist hoger in de European Pan-Islamitic Contest. Ondanks sterk stijgende scores in West-Europa blijft natuurlijk “Nine-Eleven” in New York onbedreigd lijstaanvoerder.

Reageer
gravatar

Nee, ik ben eruit!
Het zijn dierenactivisten.

Chérif C (Who will shoot de Sheriff?) had gehoord dat er 1800 herten in de Oostvaardersplassen afgeschoten zullen worden (ze zijn al bij 3).
Dus daartegen voerde hij actie!

Ontroerend, deze zachtmoedigheid 😥
Hij stond op het punt zich aan te melden bij de Partij voor de Dieren, waar was er nog even niet aan toegekomen (druk-druk-druk).

Reageer
gravatar

Terroristen moeten gewoon meer bidden.
Zo met hun neus op de grond.
5x per dag minstens.
En dan heel lang, 5 uur per keer.

Als ze dan zo lekker nuttig bezig zijn, dan kunnen ze ook bij ons geen kwaad meer aanrichten.
Winst-winst.

Dank u voor uw culturele verrijking, hooggeëerde moslims.

Reageer
gravatar

Juiste analyse. Mocht er nog iets anders achter schuilen dan is het zaak dat zo goed mogelijk te blijven verschuilen. Bedankt namens de media.

Reageer