Studio Speld / Shutterstock

Theresa May als clown naar EU-leiders in hoop op laatste restje respect

In de hoop op een heel klein beetje respect is Theresa May geschminkt als treurige clown afgereisd naar het Europese vasteland. De Britse premier wil de onderhandelingen over de Brexit-deal heropenen.

“De kans is groot dat het vergeefs is”, zei May met een trieste uitdrukking op haar gezicht. “Maar misschien dat de EU-leiders nog het laatste restje achting voor me tevoorschijn kunnen toveren als ze me op deze manier zien. Knijp eens in m’n neus?”

Onder begeleiding van een escorte van veel te kleine autootjes begon May gisteren met een bezoek aan Mark Rutte. Het overleg duurde niet langer dan een uur. Rutte zei na afloop van hun gezamenlijke ontbijt dat hij May ‘in lange tijd niet zo serieus had genomen’, maar voegde eraan toe dat nieuwe onderhandelingen niet aan de orde waren. Premier May sprak haar respect uit voor Ben Cramer en prees zijn inspanningen voor de clownsgemeenschap.

Daarna reisde May op een eenwieler door naar Berlijn, waar een ontmoeting met Angela Merkel in de planning stond. Het was geen succes. Merkel kon niet lachen om de sproeier die uit een bloem kwam. “Duitsers hebben geen humor”, verklaarden May en Merkel in een gezamenlijk statement.

Later stond een ontmoeting met Jean-Claude Juncker op het programma. Juncker had van tevoren hoge verwachtingen: “Ik ben benieuwd wat voor grappige dingen ze gaat zeggen en ik ben gek op ballondieren.”

In het Verenigd Koninkrijk reageerde men enthousiast op de act van de ‘eindelijk representatieve’ May. “Voor het eerst in jaren hebben we een premier waarin we ons herkennen. Uiteindelijk krijgt ieder land de minister-president waar het recht op heeft.”

 

Word nu Vage Kennis van de Speld en krijg gratis het nieuwe jaaroverzicht 2018: Een Jaar’!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste Speld,
Zouden jullie onder de rubriek “Toon Reacties” nog een nieuwe rubriek kunnen plaatsen ? Iets van “Vragen aan de Speld naar aanleiding van dit itempje”
Ik heb namelijk een vraag: Hebben jullie deze mooie foto speciaal voor dit itempje laten maken of bestond ie al ? Of zit het antwoord wellicht in de toevoeging: “Studio Speld/Shutterstock” ?
Alvast bedankt ! (erg goed gelukt trouwens !)

Reageer