Door Shutterstock - View Apart

Utrecht gaat overschot hertjes afschieten

Utrecht gaat de komende maand 3500 hertjes afschieten. Volgens de stad is de maatregel noodzakelijk om Utrecht leefbaar te houden.

“We kunnen niet anders”, zegt burgemeester Jan van Zanen. “De hertjes jagen vogels weg met hun schorre gebral.” De burgemeester stelt dat het afschieten zorgvuldig gebeurt. “We gaan eerst sjaars afschieten, zodat die niet verweesd rondlopen zonder de bezielende begeleiding van ouderejaars.”

Met name jonge corpsleden komen in opstand tegen de maatregel. Willemijn (21): “Sjeezus man, dit kan écht niet man. Toch??”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dus meer wildroosters bij de unief en hogeschool, intensievere oormerkcontrole bv op Utrecht CS alsmede preventief fouilleren tijdens het bijvoederen in de plaatselijke fastfoodketen.

Reageer
gravatar

Nou en of. Bijbehorende fietsen worden ingenomen om de stad weer leefbaar te krijgen en tegelijk de ingegraveerde postcodes gebruikt om malafide huisjesmelkers een naheffing op te leggen.

gravatar

Gewoon bijvoeren, ze houden erg van worst met zaad; het zaad kan de keeltjes helpen smeren, en als dan het gebral nog steeds niet om aan te horen is dan kun je ze altijd nog doen zwijgen door ze een worst te voeren. Ik denk dat Willemijn wel een van de eerste hertjes wil zijn die deze behandeling krijgt in plaats van afschot.

Reageer
gravatar

Wij, Partij tegen de Burger, hebben besloten een einde te maken aan de files. Wij gaan automobilisten afschieten. Er zijn er veel te veel. Daar kan geen asfalt tegenop. Dus is afschieten de enige oplossing.

Reageer
gravatar

Wij hebben in Rhenen inmiddels maatregelen getroffen door de stoplijn opnieuw volledig te bemannen. Alles wat de berg op komt huppelen wordt door Keurbutcher Van Roekel keurig gefileerd in zijn vitrines te koop aangeboden.

Reageer
gravatar

Momentje Krom,

Jouw keurbutcher heeft geen ambachtelijk gefileerde hertjes in de vitrine liggen. Van Roekel inmiddels al een paar en het huppelt storm. Ook de berg op.

gravatar

Per vandaag zijn er vrijwel elke dag vier gewapende faunabeheerders in het gebied rondom het Janskerkhof. Deze zijn uitgerust met een speciale Uffenbuks. Het publiek wordt geadviseerd om kadavers te laten liggen. Voor vers vlees kunt u terecht bij de poelier. Of in de Grijpschuur natuurlijk.

Reageer
gravatar

Je knalt de Utrechtse hertjes het meest efficient als ze op de drift zijn.
Maar lastig om ze op leeftijd te scheiden. Ik heb nog nooit een volwassen exemplaar gespot.

Reageer
gravatar

Duidelijk merkbaar is dat de ontroering Eikelboom en Van Tienen te machtig werd; tekstueel is het een en ander misgegaan bij het formuleren van dit universitair drama. Eerst dacht ik nog dat het afschot van hertjes het rechtstreekse gevolg was van het succes van speciale wild-diners van De Librije en andere 3-sterren restaurants. Maar toen ik merkte dat het 3.500 eerstejaars-hertjes betrof, kwamen mijn dierenliefde en lidmaatschap van de PvdD in opstand. Er moeten toch humanere manieren zijn om tot een numerus clausus of een numerus fixus te komen? Laten we onze spes patriae zo maar afknallen,als de edelherten in de Oostvaardersplassen.?

Reageer