Alexandros Michailidis / Shutterstock

EU wil uit de brexit-onderhandeling

‘Laat ons er in godsnaam uit’

De Europese Unie wil met alle lidstaten gaan stemmen over een uittreding uit de brexit-onderhandeling – de zogenoemde euxit-brexit.

Voorzitter van de Europese Commissie Jean Claude Juncker: “We willen niet langer volledig in beslag genomen worden door onderhandelingen met een land dat elke week iets anders wil. De vraag aan alle lidstaten is simpel: willen ze in of uit de brexit-onderhandeling?”

Bang voor chaos als 27 landen gaan stemmen over een euxit-brexit is Juncker niet. “Of nou ja, eigenlijk ben ik daar wel bang voor, maar het interesseert me niet meer. Laat ons er in godsnaam uit. We zijn er helemaal gloeiend klaar mee.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.