nd3000 / Shutterstock.com

Jahoor! Deze idioot dacht dat het de zesde symfonie was

Sjoerd Brennings dineert met zijn schoonfamilie ter gelegenheid van de verjaardag van oma, en op de achtergrond klinkt de negende symfonie van Mahler. De kristallen wijnglazen glanzen, het bestek rinkelt zachtjes tegen het porselein en de lamsbouten zijn mals. “Aaaah,” verzucht Sjoerd terwijl hij behoedzaam zijn mondhoeken afveegt, “prachtig, de zesde van Mahler, toch?”

Er valt een ijzige stilte, iedereen staart hem aan en zijn vriendin laat haar vork vallen. “Nee kneus!” roept zijn schoonvader. Oma smijt haar servet in de jus en beent hoofdschuddend naar de toiletten. “Wat een onvoorstelbare loser”, verontschuldigt ze zich onderweg tegenover de andere gasten van het restaurant. Ze slaat een kruisje. “Hij is geen bloedverwant hoor.”

Sjoerd probeert ondertussen de gemoederen aan tafel te sussen. Hevig geschrokken herpakt hij zich: “Nee, grapje natuurlijk. Haha, wat stom van mij. Hoor mij nou. Het is de achtste natuurlijk, hu-hu-hu-hu.” Zijn schoonvader is met stomheid geslagen en moet van schrik even zijn stropdas losknopen.

“Weet je wat, Sjoerd, misschien is het beter als we elkaar gewoon nooit meer zien”, zegt hij terwijl opstaat, zijn stoel naar achteren schuift en de rest van het gezin met een vingerknip sommeert om mee te gaan. Als hij de deur van het restaurant achter zich dicht smijt, weet hij Sjoerd nog net toe te roepen dat het natuurlijk de negende symfonie was. “Fucking imbeciel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste Sjoerd.

Een vriendin die haar zilveren vork op de grond laat vallen, een oma die haar linnen servet in de culinaire jus smijt, een gewezen aanstaande schoonvader die in een chique restaurant zijn zijden stropdas losknoopt, zijn familieleden met knippende vingers commandeert en een glazen deur achter de familie dichtsmijt, terwijl oma nog op de toilet zit te mopperen, en een gewezen aanstaande schoonfamilie die het peperdure restaurant zonder betalen verlaat.

Dat is erger dan vloeken in de etiquette-kerk.
De ergste zonde is, dat aan de gewezen aanstaande schoonmoeder niks werd gevraagd!

Zo’n schandalige familie is door jou niet opnieuw op te voeden. Mijn advies luidt dan ook:
Zoek een andere rijke familie om je naar binnen te werken.

Reageer
gravatar

Nou, de zesde en de negende door elkaar gooien is nog tot daar aan toe, maar als je dan over de achtste begint, dan heb je echt geen idee waar je over praat. Sukkel. Als je alleen poep in je hoofd hebt, moet je je mond dicht houden, anders komt het eruit.

Reageer
gravatar

Ik geef toe dat er een risico aan zou zitten om aan tafel te hebben.

De flessen wijn tegen de muur, de piano in elkaar getrapt, de tafel omver gegooid…

Reageer