Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

EU-leiders eensgezind: dit is een redelijk akkoord dat de Britten in de prullenbak kunnen flikkeren

De EU-lidstaten zijn het eens geworden: het Brexit-akkoord dat er nu ligt is het definitieve akkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU dat de Britten in december in de prullenbak mogen flikkeren.

“Dit akkoord is op alle vlakken een constructieve oplossing: luchtvaart, voedselveiligheid, atoomenergie, beschikbaarheid van medicijnen en visserij”, aldus voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker. “Er staan afspraken in om de handel tussen het Verenigd Koninkrijk en het continent zo flexibel mogelijk te houden, regelingen voor Europese migranten in Groot-Brittannië en Britten in Europa en zelfs een tijdelijke oplossing voor de Iers grens. Wat ons betreft is dit het best mogelijke compromis dat de Britten zonder het goed door te lezen in de papierbak kunnen tyfen.”

Bezwaren van Spanje over de status van Gibraltar konden op het laatste moment worden gladgestreken met een inlegvelletje waar de Britten een prop van kunnen vouwen en achter het Brexit-akkoord aan sodemieteren. Juncker: “Het heeft bijna anderhalf jaar gekost, maar het is de Britten tenslotte toch geluk een deal op te stellen waar wij achter kunnen staan en die zij zelf met opgeheven hoofd door de shredder kunnen halen.”

 

Word nu Vage Kennis van de Speld en krijg gratis het nieuwe jaaroverzicht 2018: Een Jaar’!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach ach, al die azijnpisserij weer! Voorlopig zijn de Oost-Europese landen wel weer even rustig, wat hun stoere praatjes over het EU lidmaatschap betreft. Duitsland en Frankrijk – de as – kan voor de zoveelste keer profiteren van zelfdestructief Europabeleid uit dat andere grote land. Wij – de kleintjes – liften weer lekker mee met Duitsland en Frankrijk, en deze keer heeft Spanje er voor zich zelf ook nog eens een vette kerstbonus uit gesleept. Ik zou zeggen: deze exercitie is reuze goed voor de hele EU! De Britten zelf zou ik wel wat meer collective realiteitszin gunnen in hun buitenland politiek.

Reageer
gravatar

Helaas, de prullenbakken van de Britse conservatieven zijn al hartstikke vol met mislukte plannen om de weefs weer te kunnen roelen.

Rule, Britannia! Britannia, rule no waves;
Britons shall be Europe’s slaves.

Reageer
gravatar

Dat is nou net hét probleem. De Britten willen dat de treinen uitsluitend náár het vasteland rijden en de Europeanen willen dat ze alleen náár het eiland rijden. Er is sl*chts overeengekomen dat de treinen door de tunnel niet heen en weer zullen rijden.

gravatar

Beter een korte hevige pijn dan een lange chronische pijn zoals we gewend zijn van de zuiderlingen.
Ik zal de Holocaust niet tegenhouden.