hans engbers / Shutterstock.com

4 hoognodige oplossingen voor de woningnood

Steeds meer Nederlanders hebben moeite een huis te vinden. Om oververhitting van de woningmarkt tegen te gaan, stelt minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken de volgende maatregelen voor.

1. Invoering van de 168-urige ­werkweek
Het tekort aan woningen is mede zo groot omdat mensen een huis nodig hebben op momenten dat ze niet aan het werk zijn. Er kan weer lucht in de huizenmarkt komen als de werkweek wordt verlengd tot 168 uur. Wie nooit meer naar huis hoeft, heeft ook geen huis nodig. Woningen die leeg komen te staan worden omgebouwd tot leegstaande kantoorpanden.

2. Nederland moet een nomadisch stammenverband worden
Het Nederlandse politieke systeem is al langer aan vernieuwing toe. Als we voortaan de Euraziatische steppes afstropen op zoek naar goud, vrouwen en zijden gewaden slaan we twee vliegen in één klap. Niet alleen kunnen we in tenten overnachten, maar D66 realiseert bovendien eindelijk zijn agenda van bestuurlijke vernieuwing. De ­goden van de sterrenhemel zijn met ons.

3. Huizen kantelen
Het grondoppervlak van huizen is vaak groter dan de voorgevel. Het kabinet wil daarom alle huizen op hun voorgevel plaatsen, zodat er veel ruimte vrijkomt om nieuwe woningen te plaatsen. De nieuwe bewoners krijgen een cursus verticaal leven en een trappetje aangeboden.

4. Financiële prikkels voor wie ­onder een brug leeft
Heel lang is wonen aantrekkelijk gemaakt met subsidies als de hypotheekrenteaftrek en huurtoeslag. Vanaf 1 januari gaat het roer radicaal om: het nergens-wonen zal gestimuleerd worden. Het kabinet trekt 1,7 miljard uit om mensen over te halen onder een brug te gaan wonen. Nadeel is dat de bouw van bruggen mogelijk ten koste gaat van gelijkvloerse kruisingen.

 

Word nu Vage Kennis van de Speld en krijg gratis het nieuwe jaaroverzicht 2018: Een Jaar’!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ed Raket Nijpels heeft na het klimaat nu ook de ernst van de woningnood onderstreept.

Ed voegt de daad bij het woord en heeft 40 daklozen aangeboden om deze winter zijn huis te komen verwarmen.

Reageer
gravatar

Als iedereen gewoon weer gaat roken en zuipen zoals het hoort is er helemaal geen probleem.En was ik ff vergeten veiligheidsriemen en airbags uit de auto´s en g´en helm op de brommert.

Reageer
gravatar

de Marokkanen het land uit werkt niet. We hebben last van vergrijzing en gelukkig planten de Marokkanen zich wel te veel voort en het liefst al op 13-jarige leeftijd. Zij zijn erg geschikt de de pensioenen te betalen voor alle baby boomers die nu met pensioen gaan…

gravatar

We kunnen ook getto wijken van prefabhuisjes bouwen. Die zijn dan zogenaamd tijdelijk maar kunnen toch wel permanent blijven.

Hier komt dan een verbod op criminele broeinesten en vrijstaten beginnen en een verplichte integratie, dus dan zit dat wel snor.

Reageer
gravatar

Deze voorstellen komen van Kajsa Ollongren?! Waarom moest Alexander Pechtold dan weg?

Als Nederlanders de steppen mogen afstropen naar vrouwen en deze eindelijk weer als objecten mogen behandelen, waarom moest de opper-ongelikte-beer dan het veld ruimen?

Overigens, gelijkvloerse kruisingen zijn gevaarlijk! Bruggen zorgen voor meer verkeersveiligheid. Je kunt beter een plebejistische dakloze aanrijden dan mijn heilige koe schampen …

Reageer
gravatar

Ik mis nog het uitdunnen van de bevolking.
Met name dan mensen die over hun resterende termijn meer kosten dan opbrengen.

En gratis sigaretten voor iedereen natuurlijk! Op de kleuterschool kun je dna leren over de longen te paffen.

Reageer
gravatar

5. meer huizen bouwen?
6. Gewoon heel veel Lego blokjes kopen en iedereen zijn eigen huis laten bouwen
7. Hyperinflatie zodat een brood duurder is dan je huis.

Reageer