Artem Podporin / Shutterstock.com

Man helpt vreemden omdat het voor verborgen camera-show kan zijn

'Ik dacht meteen: dit wordt misschien uitgezonden op nationale televisie'

Toen de 34-jarige Timo vanmiddag op een terrasje zat, zag hij voor zijn ogen gebeuren hoe een vrouw door een bediende werd uitgescholden. Hij twijfelde geen moment en sprak de bediende aan. “Ik dacht meteen: dit wordt misschien uitgezonden op nationale televisie.”

Timo vertelt dat hij niet als held wil worden gezien. “Ik deed het meest logische. Wat zou jij doen als je iemand op theatrale wijze ziet worden vernederd en gekleineerd? Grote kans dat je ergens in de buurt wordt gefilmd vanuit een busje met geblindeerde ramen.”

Vanuit die gedachte helpt Timo nu iedere dag meerdere wildvreemden. “Sorry, maar ik kan onrecht echt niet zomaar laten gebeuren als ik misschien word opgenomen voor een verborgen camera-show. Zo zit ik niet in elkaar.”

 

Word nu Vage Kennis van de Speld en krijg gratis het nieuwe jaaroverzicht 2018: Een Jaar’!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat vindt Timo’s vrouw er eigenlijk zelf van? Veel Nederlandse vrouwen hebben een (soms onuitgesproken) voorkeur voor donkere mannen zonder migratie-achtergrond.