WOS Media / YT

Aangereden man in kritieke toestand opgenomen door voorbijgangers

'Ik kon het nog maar ternauwernood filmen'

Op het kruispunt van de Kerkstraat en de Tramstraat in Ermelo werd op maandagmiddag een fietser geschept door een auto. De man werd in kritieke toestand opgenomen door voorbijgangers, die de beelden via een livestream op Instagram zetten.

“Ik kon het nog maar ternauwernood filmen”, zegt held van de dag Harold (32). “Gelukkig bleef ik rustig en deed ik het juiste: m’n telefoon pakken en op de grond neerhurken voor een mooi perspectief. Zo snel mogelijk inzoomen. Dit had heel verkeerd kunnen aflopen voor m’n appgroep.”

 

Word nu Vage Kennis van de Speld en krijg gratis het nieuwe jaaroverzicht ‘2018: Een Jaar’!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hufters zijn het tegenwoordig. Filmen belangrijker dan 112 bellen. Of zelf hulp verlenen. Tot het iemand is die jou dierbaar is. Kijken of je dan nog filmt. Huftergedrag.

Reageer
gravatar

Anton, als je meteen 112 belt, dan komen die politiemensen snel aangereden en lopen constant hinderlijk voor je camera. Je filmpje is dan echt verpest!
Meteen beginnen met filmen geeft het beste resultaat en dit wordt beter gewaardeerd door de vele Youtubers!

gravatar

“[…] opgenomen door voorbijgangers” lijkt mij een goed idee, mits opgenomen met een draagbed. Ik adviseer daarom dat iedereen de weg opgaat of de paden ingaat, een opvouwbare brancard mee te nemen. Het liefs een model met gps die bij het uitklappen automatisch 112 belt.

Verkrijgbaar bij PiriSport. Tegen een redelijke meerprijs incl. ingebouwde AED (Automatische externe defibrillator).

Reageer
gravatar

Belachelijk dat deze heldhaftige camerajournalisten met de nek worden aangekeken en op alle mogelijke manieren (zelfs verkeersboetes!) worden tegengehouden.

Voor de journalistieke vrijheid! En het recht op vrije nieuwsgaring!

N.B. Dit geldt niet voor natuurlijk niet voor de fake news media en de organisaties die de echte waarheid weigeren te publiceren.

Reageer
gravatar

Slim van Harold dat hij voor het perspectief op de grond neerhurken heeft gekozen. Een foto is al geslaagd voor 75% geslaagd wanneer het niet van ooghoogte wordt opgenomen.

TIP: Vergeet niet om je smartphone horizontaal te houden. Dan kun je de beelden ook voluit op je smart-TV bekijken.

Close ups zijn ook erg prettig.📱📱

Corrie.

Reageer
gravatar

Politie en hulpverleners zouden zich meer geliefd maken door aan ramptoeristen de gelegenheid te bieden om voluit en ongehinderd te fotograferen en te filmen.

Vrijheid van vastleggen van (ramp-)toeristische beelden is per slot van rekening verankerd in de rechten van de mens!

gravatar

Vooral ‘s avonds is het handig om te vragen of het slachtoffer iets dichter bij een lantaarnpaal wil gaan liggen, anders wordt de film erg korrelig. Beetje grime is vaak ook welkom, een grijs gezicht is voor niemand leuk

Reageer
gravatar

bloed = altijd prettig
voor zeker heid altijd mes bij mu

vergeet niet laaik knop drukken !! !
laaiken = lief !!
sjerren nog meer ! !

liefs laterz !
luf joe he !!