Artography / Shutterstock.com

Hoe heurt het op de roltrap?

5 tips over roltrap-etiquette

We staan allemaal weleens op een roltrap. Maar hoe heurt het eigenlijk? 5 tips over roltrap-etiquette.

1. Dringen
Voordat je bij de roltrap bent is het beleefd om flink te dringen. Dring net zolang totdat je op de roltrap staat. Onthoud de volgende zegswijze: zolang ik het maar goed heb.

2. Stilstaan
Sommige mensen hebben nog weleens de neiging om op een roltrap te lopen, maar dat is absoluut niet de bedoeling! Op de roltrap staan we aan de rechterkant stil, en staan we aan de linkerkant stil.

3. Koffers
Heb je een koffer mee? Zet hem dan zo weg dat hij zo veel mogelijk ruimte inneemt. Als de koffer niet groot genoeg is om in zijn eentje de doorgang te belemmeren, zet hem dan pontificaal naast je neer.

4. Andere roltrappers
Negeren negeren negeren! De roltrap is er voor jou, mensen met haast kunnen gewoon met de trap. Als mensen tóch vragen of ze er langs mogen, hoef je daar niet naar te luisteren. Je kan voor de vorm doen of je ze niet verstaat, maar dat hoeft niet. Conflicten op de roltrap worden verder altijd opgelost met de ellebogen!

5. Aankomst
Ben je boven of beneden aangekomen, blijf dan onmiddellijk stilstaan, pak je telefoon erbij en neem uitgebreid de tijd om het vervolg van je route uit te stippelen. Ga nooit verder dan 15 centimeter buiten het uiteinde van de roltrap staan!

Wegens gebrek aan succes verlengd! Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Enkele flauwe vragen voor Jos Maalderink en Jan van Tienen:

– Mag er worden gerookt op een roltrap?
– Bestaat er een maximaal toegestane alcoholpercentage voor het gebruiik van een roltrap?
– Hoe heurt met een rollade op de roltrap? En met een rol-lade?
– Zijn er ook roltrappen die geschikt zijn voor rollators?
– Bestaan er op rolbare en oprolbare roltrappen?
– Kun je het best aan de rol gaan vóór of na het gebruik een roltrap?
– Kan men van een roltrap veilig afrollen?
– Is er ook een scenario voor de rol van een roltrap?

En dit keer graag antwoord!

Reageer
gravatar

Kwam laatst zo’n opgeschoten NS figuur naar me toe. Dat stroomstootwapens op het station – ook aan de linker zijde van de roltrap – niet toegestaan zijn.. Ik zou er godverdomme voor betaald moeten worden!

Reageer
gravatar

als je voetballer bent met zijn allen op de roltrap springen en kijken of die op hol slaat. Deden ze ook in Italië en met succes, want iemand moest per direct zijn voet laten amputeren

Reageer