Shutterstock / Zamrznuti tonovi

Shutterstock / Zamrznuti tonovi

Kantooretiquette: mag je met dit weer een slim fit double-breasted tweedelig pak van scheerwol met ruitdessin dragen?

Het is deze week ontzettend warm, met temperaturen die richting de dertig graden gaan. Daarom rijst, net als ieder jaar, de aloude vraag: mag je met dit weer op kantoor een slim fit double-breasted tweedelig pak van scheerwol met ruitdessin dragen, of wordt dat gezien als not done? We vroegen het aan Jarno Ankerwoud, onze expert in kantooretiquette.

“Allereerst hangt het natuurlijk heel erg af van het type werkplek”, begint Ankerwoud. “Als jij op een beetje een formeel kantoor werkt, als advocaat of bankier bijvoorbeeld, dan kan het prima. Als er een beetje een informele sfeer hangt en je een hele joviale baas hebt, zou ik het niet doen. Of check op z’n minst eerst bij je collega’s wat zij gaan dragen.”

Volgens Ankerwoud hangt veel ook af van het type slim fit double-breasted tweedelig pak van scheerwol met ruitdessin. “Als het pak lichtgrijs of marineblauw is kom je er misschien mee weg, maar bij beige of okergeel is het een ander verhaal. Kijk ook goed naar het merk: de C-Huge-lijn van Hugo Boss in deze temperaturen? Je collega’s lachen je uit. Bovendien is ook het type pasvorm van de broek van belang: bij een high waist slim fit kan je weleens een modderfiguur slaan. Let daar dus op.”

Het allerbelangrijkste is volgens Ankerwoud of je je zelf comfortabel voelt. “Als jij denkt dat je in deze temperaturen niet lekker kan functioneren zonder een slim fit double-breasted tweedelig pak van scheerwol met ruitdessin met een beetje een knap paar bordeelsluipers daaronder, dan moet je dat gewoon lekker dragen. Comfort is key in de zomer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Moet je wel in een ruit spelen oo het middenveld, anders zwemmen de spitsen in het bubbelbassin. En die spelen toch t liefst met of zweetband of basatinakovs zonder krijtdeseign.

Reageer