Shutterstock / Syda Productions

In Frankrijk is je middelvinger opsteken heel onbeleefd

'Het betekent een soort fuck you'

Verschillende landen, verschillende gebruiken. Wist je bijvoorbeeld dat het in Frankrijk heel onbeleefd is om je middelvinger op te steken?

“Een middelvinger betekent in Frankrijk een soort ‘fuck you’ ”, legt Frankrijk-deskundige Saskia Dekkers uit. “Je lijkt dan te willen zeggen dat iemand een schweinhund is. Een soort vaffanculo, zeg maar. Het wordt niet op prijs gesteld.”

Volgens Dekkers hebben de Fransen nog meer bijzondere trekjes. “Je moet in Parijs echt niet iemand in z’n ballen trappen. Dan kun je het nog zo goed bedoelen, je krijgt gegarandeerd een heel boze blik terug.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er is een hele lijst samengesteld voor Amerikaanse toeristen die het zo leuk bedoelen maar steeds zo verkeerd begrepen worden in het buitenland.

Reageer
gravatar

‘s Lands wijs, ‘s lands eer.

Zo komt meneer Trump uit een land waar in het vrouwenkruis grijpen net zoiets is als de hand schudden.

Ben even kwijt hoe dat land heet.

gravatar

Daarvoor komen ze dan weer wel naar Nederland.
Maar dan verdwalen ze steeds, en komen in kuffiesjups (koffiewinkels) terecht.
Vreemd genoeg serveren ze daar geen stroopwafels, of welk koekje dan ook, bij de koffie, die ze trouwens ook niet serveren.

Vreemd allemaal.

gravatar

Als je iemand – goed bedoeld – in zijn ballen trapt in Parijs, heb je zelfs kans dat die persoon daarna niet alleen boos kijkt, maar zelfs zijn middelvinger naar je opsteekt. Auw.

Reageer