Shutterstock.com / Flickr.com

Komt Red Dead Redemption 2 naar de grafische rekenmachine?

Het houdt de fans van de Rockstar-game Red Dead Redemption al maanden bezig: komt Red Dead Redemption 2 naar de grafische rekenmachine? Hoewel de ontwikkelaars nog geen officieel statement hebben gegeven, doen er een aantal hardnekkige geruchten de ronde.

Zo heeft Texas Instruments in januari een persevenement aangekondigd dat buiten hun reguliere planning valt. Daarbij heeft een anonieme werknemer van Rockstar op een gameforum foto’s geplaatst van een grote levering grafische rekenmachines bij het hoofdkantoor van Rockstar in New York.

Voor de grafische rekenmachine zou de verkrijgbaarheid van Red Dead Redemption 2 een geweldige impuls betekenen, denkt gamereviewer Dylan Roover. “Sinds de release van STAT PLOT 1 in 1990 liggen de consoles van Texas Instruments compleet op hun gat. De TI-84 Plus Silver Edition uit 2015 heeft wezenlijk niet veel extra’s te bieden dan de TI-81 uit 1990, behalve een mini-USBpoort en grafieken met kleur.”

Toch vragen veel mensen zich af of de grafische rekenmachine voldoende in huis heeft om een spel als Red Dead Redemption te kunnen laten draaien. Roover: “Als het gaat om online multiplayer dan heeft de grafische rekenmachine nog een flinke slag te maken. Naar verwachting gaan ze de 1080p, of zelfs de 4K zoals de PS4Pro, niet halen. Maar mochten ze het waarmaken, dan hebben ze wel een potentiële goudmijn in handen. De enige directe concurrentie is dan die ene formule waarmee je twee tieten kunt plotten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *