Youtube.com / Little Lizard - Fortnite

Fortnitespeler mag skins niet terugbrengen: ‘Deze zijn al gedragen’

‘De kaartjes waren er al af, en er zaten kogelgaten in de hamburgerhoed’

Vervelend nieuws voor de 13-jarige Max: de Fortnite-skins die hij dit weekend met de creditcard van zijn vader aanschafte mag hij niet meer ruilen. Volgens een medewerker van Epic Games, de ontwikkelaar van Fortnite, waren de skins duidelijk gedragen. “De helft van de pakjes zat onder de modder, bij een andere outfit zag ik rare bandensporen – alsof er iemand met een golfkarretje overheen was gereden.”

Max zou volgens zijn vader door vriendjes zijn opgejut om in één middag maar liefst 1200 euro uit te geven aan onder andere een virtuele felroze beren-onesie, een aerobiclegging en een dirndl. “Natuurlijk ben ik boos op Max, maar ik vraag me ook af wat voor kassajuffrouw een 13-jarige jongen met een creditcard 1200 euro laat afrekenen voor een paar – ja sorry – best wel gaye pakjes.”

Een woordvoerder van Epic Games laat weten het voorval te betreuren, maar helaas geen uitzondering te kunnen maken. “De kaartjes waren er al af, en er zaten kogelgaten in de hamburgerhoed. Wij kunnen die kleding onmogelijk nog verkopen. Als we nu een uitzondering maken, wil straks iedereen compleet aan gort geschoten skins terugbrengen.”

Ook voelt het bedrijf zich niet verantwoordelijk voor het feit dat de tienerjongen in één middag zoveel geld bij hen over de toonbank kon smijten. “Onze gebruikers vliegen zonder toezicht in een partybus over een eiland waar ze vervolgens met een parasol boven hun hoofd uitspringen om daarna met hakbijlen en bazooka’s mensen om te leggen. Wij gaan ervan uit dat ze dan ook een beetje normaal met een creditcard om kunnen gaan.”

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *