Flickr.com / M-n-M

Brexitariërs willen zo min mogelijk EU in hun leven, behalve als het ze uitkomt

In Groot-Brittannië kom je ze steeds vaker tegen: Brexitariërs. Mensen die flink willen minderen met de EU, maar er nog niet volledig mee willen stoppen.

John Brumpton is zo’n Brexitariër. “Ik ben van mening dat te veel EU niet goed is voor mens en samenleving, dus heb ik besloten stevig te minderen”, vertelt de 56-jarige man uit Bristol. “Maar soms is vrij verkeer van mensen en goederen toch wel heel erg lekker”, voegt hij er glunderend aan toe. “Behalve als het gaat over vluchtelingen die hierheen komen.”

De vraag of het zin heeft om slechts af en toe niks met de EU te maken willen hebben is voor Brumpton een non-discussie. “Ik doe tenminste iets!”, briest hij.

“Kijk, ik wil dat we zelf kunnen bepalen hoeveel Poolse arbeiders we hier toelaten, maar het zou heel erg zonde zijn als mijn kinderen en kleinkinderen niet in het buitenland konden studeren.”

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

 

Voor pure Breganisten – de hardelijns Brexit-voorstanders – als Joe Brown is Brumptons gedrag echter verwerpelijk. “Wij doen ons best om in de supermarkt alle producten te mijden die niet puur Brits zijn. Franse kaas, Belgisch bier, dat slaan we natuurlijk over. Maar ook bier waar Europese hop in is verwerkt motten we niet. En ja, dat is duur.” Ook op vakantie gaan is ingewikkeld voor Brown: “Mijn vrouw wilde heel graag naar Spanje, nu zijn we als compromis uitgekomen op Gibraltar.”

Brumpton legt de Breganistische kritiek naast zich neer: “Ah joh. Het Verenigd Koninkrijk moet zo snel mogelijk weer een douane hebben aan de grens met Noord-Ierland, behalve in het weekend natuurlijk. Ik wil wel kunnen doorkarren naar Dublin voor de bachelorparty van Gary.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tja, uiteindelijk willen wij natuurlijk gewoon hetzelfde.
Al is het niet politiek correct om dat te zeggen.
– Opdonderen met Oost-Europese migranten die onze eigen mensen verdrijven en de boel belazeren.
– Opdonderen met Oost-Europese bendes die hier vrij spel hebben om auto’s te stelen, en winkels te plunderen.
– Opdonderen met zogenaamd 17 jarige asielzoekers, zogenaamd uit Syrië, zogenaamd zonder paspoort, die hier komen uitvreten, zakkenrollen, winkels bestelen en aanslagen plegen.
– Opdonderen met massale instroom van siellege Armeniers en ander tuig die maximaal ons veel te vrijgevige systeem uitmelken m.b.v. advocaten en sukkels.

En ja, natuurlijk willen we best wel.
– Open grenzen, binnen WEST-Europa.
– Gezamelijke munt.

Dus open oog houden voor wat er uit Brexit komt.
Mogelijk een blauwdruk voor onszelf.

Reageer
gravatar

Laten we inderdaad niet doen alsof deze EU van de multinationals zaligmakend is. De winsten zijn voor de bedrijven, maar alle negatieve gevolgen mag de samenleving oplossen. Daar betaalt men natuurlijk niet aan mee. Net weer een douceurtje van 2 miljard.

gravatar

Nee dat wil niet iedereen, dat wil jij alleen. Oja en de pvv. Slapjanus, dit is één wereld en ik snap niet hoe je in je botte kop vluchtelingen uit oorlogsgebieden weg wil sturen.

gravatar

Het doet John goed. Daarom ziet hij er ook nog zo goed uit voor zijn leeftijd. Waarschijnlijk heeft hij ook die ongezonde Unilever producten vol met troep vermeden.

Reageer
gravatar

Ach ach, laat mij raden. De schrijvers van dit artikel, Jochem van den Berg en Jan van Tienen, zijn Brexit-tegenstanders. Dat is dan pech voor jullie. Ook Nexit komt eraan, dankzij meneer Wilders van de PVV.

Nothing can stop us now. 👍👍

Corrie.

Reageer