J. Marijs / Shutterstock.com

Flevoland noemt Flevoland per ongeluk provincie

Het drooggelegde stuk binnenzee met de naam Flevoland dat tussen de provincies Utrecht, Gelderland, Noord-Holland, Overijssel en Friesland is weggepropt, had eigenlijk als drooggepompte zeekleiplaat op de kaart moeten komen. Maar er blijkt jarenlang iets mis te zijn gegaan: in plaats van ‘kunstmatige en afgelegen zeekleiplaat’ is het sociaal-geografische vacuüm met de naam Flevoland in bijna alle officiële documenten als ‘provincie’ terechtgekomen.

Shaniqua Douwes, woordvoerder van de kunstmatige en vooral jammerlijke voortzetting van het vasteland genaamd Flevoland, kan de omissie wel waarderen: “Provincie is gewoon een hartstikke mooi woord.” Er spreekt in ieder geval hartstikke veel ambitie uit voor het sleetse droogpompsel genaamd Flevoland.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat is toch al dat separatistisch gedoe. Nauwelijks hebben we de Friezen weer in het gareel en met hulp van Het Vaticaan de WestFriezen gekerstend en nou is er al weer gedonder in Flevoland. Ik vermoed de aanstichters in de Gouden Bocht, die het voortdurende vliegtuiglawaai van Schiphol beu zijn en nu willen dat naast de mocro-maffia, het weerspannige stadsbestuur, óok Schiphol en Ajax naar het platteland verdwijnen.

Reageer
gravatar

Gemiste kans. Als destijds het voortschrijdend inzicht -waarvan al jaren geleden is gebleken dat dit nooit bestaan heeft- het idee had opgeleverd om op deze klomp klei een nieuw vliegveld te laten verreizen, had Schiphol gewoon teruggegeven kunnen worden aan de natuur en was dat achterlijke gedoe rondom de miskleun die ‘Natuurpark Oostvaardersplassen’ heet nooit een probleem geworden. Blijkbaar zat het gilde planologen, architecten én de overheid destijds collectief aan de LSD. De enige in dit land die precies begreep hoe deze ‘provincie’ te noemen is John de Mol. Utopia is de naam; voorbeeld van de achterlijkheid daar.

Reageer
gravatar

..nou, het is meer het “agrarisch ondernemersgilde” dat de polder, naar eigen smaak en behoefte, heeft gemaakt tot wat zij is. Even leek daar inderdaad sprake van voortkruipend inzicht, toen als onderdeel van het pan-Europese Natura-2000 plan een doorlopende wild route werd gepland. Maar met de immer sympathieke en integere heer Bleker als spreekbuis heeft eerder genoemde gilde dat mooi halverwege de ontwikkeling de nek omgedraaid. En zo hebben we nu hongerige wolven aan de oostgrens, hongerige hertjes aan de west kaap, en een legioen aan half wereldvreemde “dierenvrienden” daar tussenin, met stenen en flessen naar de boswachter te gooien.

Maar ach, zo lang je de beeldvorming maar mee hebt, dan is de rest gewoon vulling.

Amen!

gravatar

En voor deze onzin is er ongeveer 1000 km² wateroppervlakte van de vissen afgepakt. De Flevopolder ligt toch al 5 meter onder de zeespiegel. Dus stop deze onzin, pomp het water weer terug en geef de hele Zuiderzee weer terug aan de vissen! Ook goed voor de visserijsector …

Reageer
gravatar

Onzin! Het is een noodzakelijk en mooi natuurgebied binnen onze landsgrenzen.

Verplaats de bevolking en geef het landschap terug aan de grote grazers. Dankzij deze noodzakelijke uitbreiding hoeven zij niet meer afgeschoten te worden!

En mocht het een per ongeluk een strenge winter worden (hoe kan dat met de globale opwarming?), dan laden wij, de echte natuurkenners, onze SUVs vol met 1 baal hooi en gaan wij massaal die kant uit. En dankzij de neoliberale bezuinigingen is er geen agent meer om ons tegen te houden!

gravatar

Tsk, wat een gebrek aan ambitie. Had het dan gewoon meteen een land genoemd. Het zit nota bene al in de naam verwerkt.

En dan heeft de rest van Nederland er meteen geen last meer van.

Reageer