Wauteurz / Wikicommons

Spanje eist Flevoland op

‘In de Vrede van Münster staat niets over Flevoland’

Spanje heeft een opvallende claim ingediend bij de Nederlandse regering. Het Zuid-Europese land wil Flevoland hebben. Volgens de Spanjaarden is na de Tachtigjarige Oorlog namelijk nooit geregeld dat Flevoland onafhankelijkheid krijgt.

“In de Vrede van Münster uit 1648 staat helemaal niks over Flevoland”, zegt de Spaanse premier Pedro Sánchez. “We hebben afgesproken de soevereiniteit te erkennen van provincies als Holland, Zeeland, Utrecht en Gelderland, maar niet die van Flevoland. Dus eigenlijk is Flevoland al die tijd van ons, inclusief dode dieren en die ene fashion outlet.”

Als de eis van Spanje wordt gehonoreerd, kan dat grote gevolgen hebben voor Flevoland. Spanje heeft al gezegd hertog Jody Bernal op de provincie af te sturen om orde op zaken te stellen. Alle bewoners worden bovendien verplicht een tiende van hun inkomen te besteden aan Chupa Chups.

Almere City FC wacht vermoedelijk een moeilijk jaar in de Séptima División.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En dat is toch wel vreemd,Nederland is al zo klein. Astrix en Oblix zouden zeggen, rare jongens die Romeinen,in dit geval rare Spanjaarden. Dat doet het katholiek geloof denk ik. Hahaha

Reageer
gravatar

Ik zou Flevoland – onze saaiste provincie – bedlist niet missen, dus gun ik het de Spanjaarden. Maar dan moet Spanje wel een gebaar maken: geef Catalonië in ruil daarvoor haar zo gewenste onafhankelijkheid.
Iedereen tevreden, toch?

Reageer
gravatar

Het is natuurlijk wel zo dat zodra je die belasting ontduikt je via de inquisitie op de brandstapel belandt.

gravatar

Maar dan wordt de belevingswaarde van de kersverse Marker Wadden wel een stuk minder. Weg is de golfslag en alle idylle. Het wordt dan een soort Schokland, zeg maar. Dat willen we de meermeeuw en de zeedistel toch niet aandoen?

gravatar

Dank Speld, voor scherpe observatie. Vanuit beroep volg ik politiek in Spanje sinds Franco. Mij valt op dat underdog (Puidgdemont) gemakkelijk sympathie krijgt. Vergeten wordt dat veel intimidatie plaatsvindt door Independentistas rond hun zgn democratische streven naar onafhankelijkheid. Er wordt voortdurend scheiding gemaakt tussen wie erbij hoort en wie niet. Op behoorlijk agressieve wijze. Het is vaak hart verscheurend naïef. Afscheiding heeft een onbehoorlijk hoge prijs die de mensen inde straat moeten betalen. Leiders laten hen geloven dat “al” hun problemen dan opgelost zullen zijn als er eenmaal een republiek is. Giessen what.

Reageer
gravatar

Wat een brutaliteit van die Spekken ! De toenmalige Suydersee hoorde wel degelijk bij het gebied van de Verenigde Nederlanden, met of zonder water erin. Dus even dimmen, spanjolen.

Reageer
gravatar

Wij hebben, samen met Maxima, besloten dat dit helemaal geen gek idee is. Dan hoef ik ook niet meer op bezoek in al die godvergeten lelijke nieuwbouw gehuchten. Alleen Urk willen we behouden want daar woont onze huis-dealer.

Reageer
gravatar

‘Doe wat ze in Leiden deden: alle polders onder water zetten zodat de Spanjaarden moeite hebben het binnen te vallen. Mocht het mislukken: dan heb ik medelijden met alle Almere-bewoners die er alleen wonen omdat Amsterdam te duur is

Reageer