Youtube / NOS Jeugdjournaal

Youtube / NOS Jeugdjournaal

Spaanse bond na bestudering lichaamstaal: ‘Rubiales wil wel degelijk opstappen’

Luis Rubiales wil wel degelijk aftreden. Dat concludeert de Spaanse voetbalbond RFEF na bestudering van zijn lichaamstaal. De bond plaatste als bewijs vier foto’s van zijn speech op de website.”

Ik ga niet aftreden!” herhaalde Rubiales meerdere malen in de beruchte toespraak. De druk op hem is groot, nadat hij voetbalster Jenni Hermoso tegen haar wil op de mond had gezoend. De boodschap van de bondsvoorzitter leek duidelijk, maar de RFEF denkt daar dus anders over. Rubiales’ lichaamstaal zou verraden dat hij er zelf toch echt behoefte aan heeft zijn functie neer te leggen.”

Als bond hebben wij geprobeerd deze kwestie met het meeste respect voor Rubiales te behandelen”, schrijft de RFEF in de verklaring. “Maar wij hebben nu besloten onze kant van het verhaal te delen. De voorzitter liegt als hij zegt dat hij niet wil aftreden. Als je goed naar zijn ogen kijkt, zie je een wanhopige man die alleen door zijn eigen trots wordt weerhouden. Een man die niet gewend is zijn fouten toe te geven, maar eigenlijk niets liever zou willen dan opgeven.”

Rubiales zegt in een reactie zelf het beste te weten wat hij wil.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *