Tupungato / Shutterstock.com

Lees je dit nieuwsbericht op de fiets? PAS OP!

HET IS ROOD! SUKKEL HET IS ROOD!

Als het aan het kabinet ligt, wordt het vanaf juli 2019 verboden om je smartphone te gebruiken tijdens het fietsen. Lees je dit stuk op de fiets? OPPASSEN! Je rijdt helemaal links op het fietspad joh.

Het app-verbod is een initiatief van ministers Van Nieuwenhuizen en Grapperhaus. Het voorstel wordt nu voorgelegd aan verschillende adviesinstanties en… ho… dan zal de Kamer een besluit nemen. Volgens onderzoek lopen weggebruikers die een smartphone gebruiken een groter risico op een… KIJK NOU UIT! DIE TEGENLIGGER ZIT OOK OP ZIJN TELEFOON! ongeluk.

Volgens Van Nieuwenhuizen zijn fietsers zich vaak wel bewust van de risico’s HET IS ROOD! SUKKEL HET IS ROOD! maar is de verleiding vaak toch te groot om even op je telefoon te kijken of iemand nog wat… O NEE! Gaat het? Jezus dat ziet er niet goed uit. Hallo? HALLO?

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, dat ziet er niet goed uit! Een lelijke vent met een bierbuik met zo’n klein mobieltje in zijn worstenhanden op een vouwfiets. Die mag van mij wel verongelukken!

Reageer
gravatar

De meest praktische oplossing die ik kan verzinnen is een scrambler installeren, die de telefoon onbruikbaar maakt. Niet meer weggebruikers die aan zelfoverschatting lijden en toch even op de telefoon kijken; geen politie-inzet nodig om handhaving af te dwingen; wetgeving is dan ook niet nodig … kortom: vrijheid voor de gewone burger!