FaceMePLS / Flickr.com

PostNL staakt, mensen wijken noodgedwongen uit naar Gmail en WhatsApp

‘Ik heb mijn smartphone maar van zolder gehaald en afgestoft’

Tijdens de staking van PostNL was het lastig om post te laten bezorgen. Veel mensen weken daarom tijdens de staking uit naar alternatieven als Gmail en WhatsApp.

“Ik wilde eigenlijk een brief naar mijn grootouders sturen. Omdat ze ver weg wonen ben ik gewoon dat wekelijks te doen om ze op de hoogte te houden van de gebeurtenissen in mijn leven”, vertelt Eelbout I van Asperen-Polanen, burggraaf van Leidschendam-Voorburg. “Maar toen bedacht ik: verhip, PostNL staakt. Nou ja, toen heb ik noodgedwongen maar mijn smartphone van zolder gehaald, afgestoft, en een whatsappje gestuurd.”

Veel andere radeloze brievenschrijvers weken uit naar e-mail. Herbergier Marius van Bourbon heeft voor de zekerheid altijd een mail-adres paraat, vertelt hij. “Voor als mijn inkt plotseling op is, of mijn heraut vakantiedagen heeft opgenomen. Dan laat ik een bediende mijn laptop openklappen en dicteer ik een boodschap die hij door het gebruik van e-mail aan mijn geliefde zal zenden. Het is wat omslachtig, maar in dit soort noodgevallen kan het niet anders.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het komt allemaal door die vervelende Postwet waar PostNL zich aan dient te houden, hoewel diezelfde wet dagelijks met voeten getreden wordt. Wanneer diezelfde Postwet nu al ruim versoepeld, of nóg liever zou zijn afgeschaft, interesseert het dat zittende deel van het bedrijf geen ene moer of er gestaakt wordt of niet. Men wenst vurig een overnamekandidaat die niet met regeltjes geconfronteerd wenst te worden, om zo de zakken van zowel de raad van bestuur, directie én de aandeelhouders ruimhartig al vullend tevreden te stellen. Daar gaat het om. Wat er voor de rest door woordvoerders vanuit het bedrijf wordt uitgekraamd zijn per definitie leugens; ook dat gewauwel is immers in de postzegelprijs meegerekend.

Reageer
gravatar

Eigenlijk wou ik bij De Speld aanbellen om ze een bloemetje te overhandigen voor deze voortreffelijke humor, maar ik kon het redactieadres niet vinden, dus doe ik het maar zo.

Reageer