Studio Speld / Shutterstock

Identiteitscrisis opgelost met tattoo

‘Ik ben iemand met een tattoo'

Lang zat de 29-jarige Katja in een identiteitscrisis. Ze wist niet wie ze wilde zijn of wat ze wilde bereiken in het leven. Aan die moeizame periode kwam afgelopen weekend een einde. Ze liet een tattoo zetten.

“Vanaf nu weet ik wie ik ben”, vertelt Katja opgelucht. “Ik ben iemand met een tattoo. Om precies te zijn: iemand met een dromenvanger op haar rechterschouderblad.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De hele week feest, met op 29 september Wereld Doven Dag (WDD) zie ik in Leeuwarden. De buurvrouw zit me weer te treiteren met haar geluiden, gestommel aan de muur nu. Al de hele nacht.

Reageer
gravatar

Het is nu al zover gekomen dat onze Hope des Vaderlands haar identiteit, zingeving en maatschappelijke doelstelling ontleent aan een tattoo van een dreamcatcher. Ik acht dit een zorgelijke ontwikkeling -in essentie- niet te onderscheiden van mensen die runen- en tribal-tekens op hun huid laten tatoeëren om hun affiniteit en volgzaamheid aan zelfverklaarde idolen te tonen. Het kritiekloos volgen van idolen leidt -historisch bewezen- tot een sterk verminderd kritisch onderscheidingsvermogen en inherente aanleg tot massahysterie. Gevoegd bij de grote vlucht die het drugsgebruik onder onze jeugd beleeft, maak ik mij zorgen dat deze drugs tot latere jaargangen van Mark Rutte’s, Alexander Pechtold’s en n’ímporte quel VVD’ers zal leiden.

Reageer
gravatar

En nu? Diskwalificatie van het nationale rugbyteam van New Zealand: the All Blacks? Die zitten van boven tot onder, onder de tattoo’s. Allemaal bomen van kerels, minimaal 1.90 meter, 95 kilo spieren en gezegend met een kort lontje. Wie gaat ze dat vertellen?