Youtube.com / Sesamstraat

Schrijver Sesamstraat bevestigt: Pino is grote vogel

'Laat ik het nu maar gewoon eens duidelijk zeggen'

Onder kijkers van Sesamstraat circuleerde het gerucht al jaren, maar nu heeft een schrijver van het kinderprogramma het bevestigd: Pino is een grote vogel.

In een interview met de tv-gids zegt de schrijver: “Bij het schrijven van scènes met Pino heb ik steeds in gedachten gehouden dat hij een grote vogel is, maar ik heb dat de personages nooit hardop laten zeggen. Ik kan daardoor wel begrijpen dat mensen steeds aan me vroegen: wát is Pino nou eigenlijk? Laat ik het dan maar een keer hardop zeggen: het is een grote vogel. En hij is blauw.”

In Nederland werd er aanvankelijk bewust voor gekozen om de identiteit van Pino in het midden te laten. “In het Amerikaanse voorbeeld zijn ze daar wat minder subtiel over geweest, zij hebben het personage gewoon Big Bird genoemd. Wij waren altijd wat terughoudender. We vinden ook niet dat kijkers door deze bekendmaking Pino nu nu alleen moeten zien als een grote vogel, Pino is vooral Pino.”

Het is niet de eerste spraakmakende onthulling over een Sesamstraatpersonage. Eerder deze maand werd bekendgemaakt dat Graaf Tel een pop is.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

het is weer eens wat anders dan een homostel in Sesamstraat. Daar zijn er al teveel van in Sesamstraat. Oscar met teevee monster, Ernie en Bert, Ieniemienie en Gerda, Tom en Jerry, Elmo en Graaf Tel.

Reageer
gravatar

Pino (Struthio gigantus) is een grote loopvogel en het enige nog levende lid van de familie Struthio gigantus. Het is een blauwe, spraakzame vreemde spreekvogel en de slimste loopvogel ter wereld. Pino is nauw verwant aan andere grote loopvogels, waaronder de struthio americana, Zijn hok staat in Sesamstraat te Hilversum.

Reageer