Hypocriet: deze man haat deugmensen maar doet zelf ook wel eens ethische dingen

'Hij knipt een paar keer per jaar zijn heg'

Dit is Anton. Naar eigen zeggen heeft hij een hekel aan ‘deugmensen’’. Steeds meer mensen in zijn omgeving plaatsen echter vraagtekens bij zijn afkeer van deugen. De reden? Anton doet zelf best wel eens ethische dingen.

“Laatst kwam ik Anton tegen de supermarkt met een mandje boodschappen in zijn arm”, zegt buurvrouw Joyce. “Maar wat denk je? Blijkt hij die spullen niet te stelen maar netjes af te rekenen! Dan kan hij nog zulke grote woorden gebruiken maar wat mij betreft deugt dat gewoon.”

“Het aantal keren dat Anton zijn hond heeft geaaid en geen gemene schop heeft verkocht zijn niet meer op twee handen te tellen”, bevestigt zijn broer Leopold. “En daar houdt het niet mee op: hij knipt een paar keer per jaar zijn heg, zet niet vaak midden in de nacht luide muziek op en hij heeft de ruime kofferbak van zijn auto voor zover ik weet nooit gebruikt om kinderen te ontvoeren. Soms denk ik wel eens dat Anton alleen maar zo afgeeft op deugers om te verbergen dat hij zelf stiekem best wel graag dingen doet die deugen.”

Inmiddels hebben de mensen in zijn omgeving geleerd Antons woorden met een korreltje zout te nemen. Joyce: “Ik neem hem pas serieus als hij het bloed door de straten laat stromen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zit hier in een project van goedmensen. Ik heb zelfs mijn blik en andere uiterlijkheden zoals mijn huidskleur aan moeten passen om plausibel te zijn, na Amsterdam.
Als je er bijvoorbeeld uitziet als Viktor Orbán baat geen enkele democratie.

Reageer
gravatar

We zijn toch allemaal vóór het kinderpardon?!

Hoezo mogen asielzoekers niet op vakantie in eigen land?!
Dat zeggen jullie toch altijd: terug naar eigen land?

Waarom krijgen alleen Polen WW in Nederland?
Discrimineren wij andere buitenlanders?!

Reageer
gravatar

Bij de Gutmensch krijg je vaak de indruk dat het hen niet om echte oplossingen voor samenlevingsproblemen te doen is, maar om het gevoel van morele rechtschapenheid.

Het is een superioriteitsdenken dat zich superieur waant precies omdat het verbeeldt dat het elke vorm van superioriteitsdenken afzweert.

Ze pronken met hun eigen deugdzaamheid.

Corrie.

gravatar

Corrie en Koffiepraat,

Gutmenschen heten zo, omdat ze eenvoudigweg goede mensen zijn.

Dus hou op met jullie gezanik; Gutmenschen zijn niet stiekem deugnieten, maar beleefde, fatsoenlijke, bescheiden en betrouwbare deugwellen!

gravatar

Dat het niet deugt, klopt wel!

In het artikel wordt geen woord gerept over dubbelbodems, zoals in Antons boodschappentas en kofferbak.
En dat hij midden in de nacht met een luidruchtige heggenschaar in de weer is en dat overdag onophoudelijk keiharde muziek uit zijn kofferbak knalt.
Tot slot, bijt zijn pitbull regelmatig armen van buurkinderen af.

gravatar

Wij durven hier in Zundert (NBr) er niks van te zeggen, want hij is de grote baas van een provinciale drugsbende, gemeenteraadslid hier te plaatse, donateur van de kerk en vorig jaar carnavalsprins.
Uit angst zeggen we daarom allemaal alleen aardige dingen over Anton G.