Wikimedia / TheMostAmazingTechnik

Starters op smartphonemarkt komen moeilijk aan nieuwe iPhone

Ook zzp’ers hebben het moeilijk

Starters op de smartphonemarkt komen door hogere studieschulden steeds minder makkelijk aan een nieuwe iPhone. Banken verstrekken namelijk minder grote leningen aan mensen die uitstaande schulden hebben. Ook zzp’ers hebben het moeilijk.

Voor mensen die ooit wel een nieuwe iPhone konden kopen is de markt een stuk aantrekkelijker. “Als je eenmaal bent ingestapt, kan je soms je oude inwisselen” zegt Anne Drijfhout, leningverstrekker en telefoon-adviseur. “Ook heb je dan psychologisch gezien minder problemen om absurde bedragen die de markt nu eenmaal vereisen op te hoesten. Als je nu als starter een iPhone wilt, moet je kijken of je kan beginnen bij een kleine, of bijvoorbeeld een iPhone 4.”

Vanuit de politiek klinkt kritiek op de hoge prijs van de iPhones. “Dit zorgt voor veel grotere ongelijkheid in de samenleving. Mensen die toevallig geen rijke ouders hebben kunnen het bedrag gewoonweg niet opbrengen. Ze hebben niet genoeg eigen vermogen om een aanbetaling te doen voor een nieuw toestel.”

Vanuit rechtse hoek wordt daar honend op gereageerd: “Je hóeft geen nieuwe iPhone te hebben he! Mensen kunnen ook gewoon een LG kopen, of een Motorola. En wat is er mis met een OnePlus6?”

Hoewel de leningverstrekkers voor de nieuwe apparaten niet naar de hoogte van de studieschuld mogen vragen, kunnen mensen in de problemen komen als dat bedrag later toch bekend wordt, of mensen de maandlasten voor het nieuwe toestel niet kunnen opbrengen. “Maar de grootste belemmering is gek genoeg de omgeving van de pas afgestudeerde”, vertelt Drijfhout. “Dan zeggen mensen dingen als ‘je zou wel gek zijn om zo’n krankzinnig dure iPhone te kopen’, of: ‘dat ding is duurder dan een laptop’.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

nee dank je. Ik loop enkel warm voor Windows Phone.
Het enige vervelende is dat hij gecrasht is toen ik per ongeluk een miljoen euro overmaakte naar Microsoft en dit ongedaan wilde maken

Reageer
gravatar

Rechtse politici die LG, Motorola of OnePlus aan bevelen? Zijn ze gek geworden?!?!
Wat is er mis met Nederlandse telefoons? Waarom dist Wilders eigen merk? Waarom gebruikt Baudet een homeopatisch verdunde telefoon? Gaan ze opeens open grenzen bepleiten om deze minderwaardige telefoons binnen te laten?
Smerige $%^%$(*!

Reageer
gravatar

Juist daarom is nu het genderneutrale toilet des te actueler, en komt de EU met een voorstel om alle kritiek op EU beleid zoals immigratie en islamisering van het internet te halen.

gravatar

Om op een goede manier te kunnen plassen en poepen moet een kind ontspannen. Jongens kunnen dan ook het beste zittend leren plassen. Vijfentwintig procent van de kinderen bereikt pas zindelijkheid op de leeftijd van vier jaar. Hierbij valt op dat meisjes vaak eerder zindelijk worden dan jongens. Hoewel dan nog 1 op de 10 kinderen weleens in bed plast.

De Wereldleraar