giulio napolitano / Shutterstock

Slimme carrière-move: Paus gaat zzp’en

Plaatsbekleder van Jezus Christus op Aarde nu als freelancer in te huren

Na vijf jaar aan het roer te hebben gestaan van ‘s werelds grootste organisatie, is het voor Paus Franciscus tijd voor de volgende stap in zijn carrière. De plaatsbekleder van Jezus Christus heeft zich geregistreerd als senior-consultant en is nu als freelancer in te huren.

“De laatste tijd stonden de neuzen niet meer één kant op in ons bestuur”, aldus de bisschop van Rome die zich tegenwoordig gewoon weer Jorge Mario Bergoglio noemt. “Bovendien was ik het werken voor een Baas een beetje zat. Altijd maar verantwoording afleggen. Nu is er niemand meer die over mijn schouders meekijkt, heerlijk.”

Volgens Fred Duurse van TalentManagementXL is het een logische move van de paus. “Hij heeft een groot klantbestand opgebouwd, spreekt hartstikke veel talen, is gewend om te spreken in het openbaar; met zo’n cv liggen de klussen voor het oprapen.”

De verse zzp’er zal zich gaan richten op organisaties van dezelfde grootte als de Katholieke Kerk. “Ik dacht aan de Volksrepubliek China bijvoorbeeld, of anders iets als Apple. Ik noem maar wat.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien wil hij juist wel wat afwisseling, niet één grote klus maar een aantal kleintjes: ayatollah in Pakistan, Rosenkruisers in Wenen, Indianenreservaat in Utah, MelkUnie. Dat soort dingen.

Reageer
gravatar

Zeg dat nou niet; de vorige paus heeft vrijwillig afstand gedaan van de Heilige Stoel. Ratzinger (Benedictus XVI) was gewaarschuwd dat zijn activiteiten met de Wiener Sängerknaben uit zijn tijd als aartsbisschop van Wenen tegen het licht zouden worden gehouden. Er is nu dus -tijdelijk- een dubbele pontifex, zonder portefeuille.

gravatar

Beste redactiemeiden,

Pausen zijn NIET de plaatsbekleder van Mij, maar van de opvolgers van Mijn belangrijkste leerling, Mijn wijlen opperapostel Petrus,. thans Hoofd Hemelpoortbewaking!

Als jullie advies hadden gevraagd aan jullie collega Diederik Smit, dan hadden jullie niet deze blunder gemaakt.

Reageer
gravatar

Met de Wereldleraar zal er geen plaatsbekleder van Jezus Christus op aarde meer nodig zijn.
Dan kijk je uit naar een andere baan.
Tegenwoordig is dat geen taboe meer.

Reageer