Peter Horrox / Shutterstock

EU schaft zomertijd en wintertijd af: voortaan is het altijd kwart voor twee

‘Het verzetten van de tijd brengt mensen in de war’

De klok wordt niet meer verzet, dat is het voorstel van voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker. Als het aan de Luxemburger ligt is het voor altijd kwart voor twee.

“Het verzetten van de tijd brengt veel mensen in de war”, licht Juncker zijn voorstel toe. “Of dat nu met de hand of met verborgen mechaniekjes achter de wijzerplaat is, het is voor heel veel mensen niet te bevatten hoe tijd werkt. Ik zeg daarom: we stoppen daarmee. Laten we nu voor eens en altijd duidelijkheid scheppen en zeggen: het is kwart voor twee, en daarmee basta.”

Volgens Juncker kan het leven door zijn voorstel een stuk eenvoudiger worden. “Goed, het is misschien even wennen dat het ‘s winters al om kwart voor twee donker is, maar denk ook aan de voordelen: vergaderingen beginnen standaard om kwart voor twee dus er kan nooit meer iemand te laat komen omdat hij tot kwart voor twee in bed is blijven liggen of omdat de bus van kwart voor twee vertraging had want iedereen komt toch wel om kwart voor twee binnen.”

Juncker wijst ook op bijkomende voordelen. “Zo kan de EU besparen op batterijtjes en doet niemand er meer moeilijk over als je om kwart voor twee je eerste flesje wijn opentrekt.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is het dan ook niet handig iedere dag vrijdag te noemen, wat voor veel mensen hun favoriete dag is ? En de datum gewoon op 10-10-2000 houden. Iedere vergissing is daarmee uitgesloten.

Reageer
gravatar

Dit weekend hebben ze weer een buurtfeest.
Vals zingen, die bassen die zelfs vanaf de vissersschepen en het voetbalveld door dreunen.

Reageer
gravatar

Als ICT’er moedig ik dit aan. Programmeren met tijd is altijd een ramp. Je vergeet altijd de uitzonderingen of de tijdzone weer eens en dan loopt de klop 2 uur achter. Het is een ramp als je weer eens schrikkelseconden vergeet en niet kan zeggen dat het 11:59 en 60 seconden is

Reageer
gravatar

Helemaal begrijpelijk, arme ICT’er.

Zo’n enge klop, die dan óók nog eens een keer achterloopt is inderdaad een spookbeeld waar je ‘s nachts zwetend van kunt wakker schrikken!