Iakov Filimonov / Shutterstock

Vrouw bewaart eten zodat ze het pas over twee weken weg hoeft te gooien

Denise Akkermans uit Velzen vindt het zonde om het eten dat ze teveel heeft gekookt weg te gooien. Ze bewaart de kliekjes dus in haar koelkast, zodat ze pas twee weken later in de afvalbak verdwijnen.

“Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om voedsel te verspillen, terwijl er zo veel mensen op de wereld zijn die niets te eten hebben”, zegt Denise. “Na twee weken beschouw ik het niet meer als eetbaar en is weggooien de logische keuze. Dat is toch twee weken winst.”

Trots laat Denise de indeling van haar koelkast zien. “Bovenin staan de restjes van twee weken geleden, die gaan dus zo de kliko in. De middelste plank is een week oud, en onderin staan de verse maaltijden, die er nu nog enigszins appetijtelijk uitzien. Al verbloemt de tupperware dat natuurlijk wel.”

Denise voelt zich een beter mens sinds ze eten bewaart. “Tegenwoordig maak ik eigenlijk altijd een beetje teveel. Dat is voordeliger, en ik weet dat het goed terechtkomt.”

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Denise weet hoe we met ons overmatige consumptiegedrag om moeten gaan, zodanig dat het acceptebel wordt voor de wereld. Denise weet verspilling om te zetten in iets moois. Denise is goed bezig.

Wees als Denise.

Reageer
gravatar

wow, dat doet mijn vrouw ook met als resultaat dat we weinig geld over hebben en dus stemmen op SP in de hoop geld van rijke mensen te krijgen voor niks

Reageer
gravatar

Nou, dat wordt dan land wachten. Rijke mensen maken alleen wat kleingeld over aan -fiscaal aftrekbare- goede doelen. En de SP in de regering? Dat duurt nog wel enkele decennia, als dat meisje van Marijnissen het zolang volhoudt. Probeer intussen deelnemer te worden van Utopia 2, zelfwerkzaamheid: daar houden we van.